základní část, 8. kolo
08.10.2023 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Fortuna opět selhala, tentokráte neměla šanci s rozjetým Twente

Celek ze Sittardu sice zažil naprosto fantastický vstup do tohoto ligového ročníku a v úvodních pěti kolech ani jednou neprohrál, přičemž navíc zaskočil dva velké favority, avšak poslední dobou upadl do hluboké krize a na tu "navázal" také doma proti favorizovanému rivalovi z Twente, jelikož mu podlehl jasně po výsledku 0:3. V předchozích třech duelech tak nebodoval, dokonce ani jednou neskóroval, a hrozivé skóre 0:10 v podstatě hovoří za vše.

Domácí tým ale i přesto zatím nemusí bít na poplach, protože s devíti získanými body mu patří přijatelné deváté místo, nicméně určitě doufá, že se po reprezentační přestávce probudí. Hosté naopak pokračují v krasojízdě - na konto si připsali již svou sedmou výhru z osmi ligových střetnutí a s jednadvaceti body se udrželi na famózní třetí pozici jen s tříbodovým mankem na suverénní PSV.

Favorit tohoto utkání poprvé zahrozil po necelých šedesáti odehraných sekundách, kdy nebezpečně vypálil Steijn, ovšem jeho rána letěla výrazně nad horní tyčku. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga se přeci jen dočkali důležitého vedení přesně po odehrané čtvrthodině. Prosadit se dokázal teprve jednadvacetiletý kostarický útočník Manfred Ugalde, který si po centru z levého křídla a následném šťastném sklepnutí Steijna seběhl za defenzívu protivníka a z první nekompromisně propálil bezmocného gólmana Pandura.

Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství k ničemu zásadnímu nedošlo, Twente se přiblížilo k "očekávanému" tříbodovému zisku dvě minuty po změně stran. Jeho druhou branku zaznamenal Youri Regeer, jelikož si na hranici pokutového území posunul balón do výhodnější střelecké pozice a svým projektilem ukázkově zakončil přímo do vzdálenější šibenice.

Výběr vedený koučem Dannym Buijsem definitivně pohřbil své naděje na jakýkoli bodový zisk v 82. minutě, protože střídající Mouhamed Belkheir při útočné akci po osmnácti minutách strávených na trávníku ošklivě kopl do holeně gólmana Unnerstalla a rozhodčí Van den Kerkhof mu po přezkoumání videozáznamu ukázal přímou červenou kartu. Za dalších šest minut uzavřel gólový účet hostující kanonýr Ricky van Wolfswinkel, neboť po precizně zahrané standardní situaci Eitinga překonal Pandura razantní hlavičkou zblízka.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele