základní část, 2. kolo
19.08.2023 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Hráči Fortuny Sittard (© AFP)

Fortuna díky skvělému začátku získala první vítězství v sezóně proti nováčkovi z Almere

Fortuna po katastrofální druhé polovině uplynulé sezóny zahájila tu letošní nadmíru dobře a po dvou odehraných zápasech má na kontě nečekané čtyři body. Hned na úvod se totiž postarala o senzaci v Rotterdamu s obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem (0:0) a teď ve 2. kole udolala houževnatého nováčka Almere City 2:1, obě své trefy vsítila během úvodních čtyřiadvaceti minut. Naopak hosté po neúspěchu s Twente (1:4) prohráli i podruhé a úplně poslední nejsou jen díky více vstřeleným brankám.

Celek ze Sittardu zahájil tento sobotní duel s velkou aktivitou a do důležitého vedení se dostal již po necelých osmi odehraných minutách. Po autovém vhazování z pravé strany a následném prodloužení hlavou v podání Gladona totiž chtěl odkopnout balón do bezpečí Hamdi Akujobi, jenže ho zasáhl tak nešťastně, že v pádu vymetl všechny pavučiny v bližším horním růžku vlastní branky.

Domácí tato trefa evidentně nabudila a zhruba v polovině prvního poločasu navýšili svůj náskok. Po letním příchodu z portugalského Estorilu se vůbec poprvé v novém působišti prosadil pětadvacetiletý francouzský záložník Loreintz Rosier, jenž po přímém volném kopu Noslina z pravé strany vyskočil nejvýše do vzduchu a prudkou hlavičkou z hranice brankového území překonal plachtícího gólmana Bakkera.

Nováček Eredivisie to však v žádném případě nezabalil a ve 33. minutě snížil. Sedmadvacetiletý francouzský útočník Thomas Robinet si po elegantní patičce "hříšníka" Akujobiho bleskově posunul míč směrem kupředu a zcela osamocen se trefil do levého spodního růžku. Almere po změně stran tlačilo a vytvořilo si několik solidních příležitostí, jenže v koncovce si vylámalo zuby na vynikajícím brankáři Pandurovi.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele