základní část, 21. kolo
11.02.2024 20:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Dávid Hancko (© AFP)

Feyenoord ve druhé půli zlomil odpor Sparty a po výhře 2:0 ovládl rotterdamské derby

Nedělní dohrávka 21. kola slibovala dramatickou podívanou v městském derby mezi obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem a ambiciózní Spartou, po nepříliš zajímavém úvodním dějství otevřel gólový účet krátce po změně stran slovenský krajánek Dávid Hancko a krátce po hodině hry rozhodl Lutsharel Geertruida. Domácí si proto upevnili druhé místo tabulky s devětačtyřiceti body a před pátým Twente jsou stále o bodů pět.

Feyenoord tak alespoň částečně odčinil nerozhodný výsledek z prvního vzájemného utkání v podzimní části, kdy na půdě Sparty uhrál remízu 1:1. Hostující celek naopak nevyhrál v Eredivisii již počtvrté za sebou a tabulkou klesl až na desátou příčku se šestadvaceti body. Svěřenci trenéra Arneho Slota měli v úvodních pětačtyřiceti minutách herně navrch, míč drželi téměř z pětasedmdesáti procent, avšak vyprodukovali jen jednu přímou střelu na branku a do kabin se tedy odcházelo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Ihned po přestávce ale ještě více přitlačili a do kýženého vedení se mohli dostat ve 48. minutě, jenže brazilský forvard Paixão mířil těsně vedle levé konstrukce. Nejdůležitější okamžiky tohoto večerního klání se zrodily v rozmezí 56. - 57. minuty, kdy byl v pokutovém území hostujícího outsidera poslán k zemi Minteh a rozhodčí Van Boekel po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík.

K němu se postavil právě zkušený obránce Hancko a balón nechytatelně uklidil do levého dolního růžku. Neuběhlo ani dalších šest minut a definitivní pojistku přidal Geertruida, jelikož po skvostném pasu střídajícího Ivanušece chladnokrevně vypálil k pravé tyči kolem naprosto bezmocného brankáře Olije. Domácí pak rozvlnili síť ještě jednou a to zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, nicméně krásná trefa Wieffera do levé šibenice nakonec neplatila kvůli předchozímu zpracování míče rukou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele