základní část, 5. kolo
16.09.2023 16:30 CET
6 : 1
(3:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenooord znovu naděloval, tentokráte deklasoval Heerenveen i díky premiérové trefě Lingra

Obhájce mistrovského titulu měl pozvolnější vstup do nového ročníku a po porážce v Superpoháru pouze remizoval v úvodních dvou ligových duelech, nicméně poté deklasoval Almere i Utrecht v celkovém poměru 11:2 a nyní si připsal na konto další kanonádu, jelikož rozdrtil trápící se Heerenveen vysoko 6:1. V tomto utkání zanechal stopu také český forvard Ondřej Lingr, jenž skóroval v Eredivisii vůbec poprvé.

Rotterdamský celek se tak skvěle naladil na úterní vystoupení v Lize mistrů se skotským Celticem, základní skupinu nejprestižnější evropské klubové soutěže si zahraje po dlouhých šesti letech. Svému protivníkovi teď nedával žádnou naději na úspěch od samého začátku a v tabulce se prozatím posunul do samotného čela s jedenácti body. SC naopak prohrálo potřetí za sebou a se šesti body kleslo na desátou příčku.

Svěřenci trenéra Arneho Slota vstoupili do sobotního duelu s obrovským nasazením a během úvodních dvaceti minut vedli dokonce o tři góly. Po úvodní opatrnější desetiminutovce poprvé skórovala jiná nová posila - čtyřiadvacetiletý chorvatský záložník Luka Ivanušec po ponechané výhodě převzal balón na levém křídle, pak ho i díky několika kličkám dovedl až před hranici šestnáctky, odkud nakonec zamířil do vzdálenějšího spodního růžku.

Krátce po odehrané čtvrthodině byl rozdíl ve skóre dvoubrankový. Přesnou mušku tentokráte měl Mats Wieffer, jenž po naprosto geniálním přistrčení mexického špílmachra Santiaga Giméneze pronikl středem hřiště jako nůž máslem a zcela osamocen zamířil z deseti metrů k levé tyči kolem bezmocného gólmana Nopperta. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto ve 20. minutě.

Teprve třiadvacetiletý brazilský záložník Igor Paixão dostal až příliš mnoho prostoru před hranicí pokutového území a z osmnácti metrů neomylně zavěsil k levé tyči kolem plachtícího Nopperta - 3:0. SC se teprve od tohoto okamžiku probudilo a o pět minut později snížilo. Čestný zásah zaznamenal švédský středopolař Simon Olsson - ten se na levé straně zbavil hned tří bránících protihráčů a zblízka pohotově obstřelil brankáře Wellenreuthera.

Následně se až do konce úvodního dějství nic zásadního nepřihodilo a zdálo se, že se duel bude spíše dohrávat, jenže Feyenoord přidal další trefy v rozmezí 60. - 72. minuty. Nejprve zvýšil jeho náskok nesmírně aktivní Giménez, který usměrnil finální nahrávku Hartmana do zcela prázdné branky, za dalších šest minut pokořil zoufalého Nopperta střídající Yankuba Minteh akrobatickou tečí k protější konstrukci - 5:1.

V 72. minutě uzavřel gólový účet již zmiňovaný Lingr. Ten těsně před reprezentační přestávkou nastoupil na posledních deset minut, nyní pobyl na hřišti sotva šedesát sekund a hned se zapsal do listiny střelců. Ještě donedávna ostrostřelec pražské Slavie totiž převzal pobídku od Minteha a z mírného úhlu propálil pozdě reagujícího strážce Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele