základní část, 9. kolo
21.10.2023 21:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Antoni Milambo (© AFP)

Feyenoord opět úřadoval, tentokráte nedal šanci nevyzpytatelnému Vitesse

Obhájce mistrovského titulu po nepovedeném vstupu do tohoto ročníku momentálně ukazuje kvality a po reprezentační přestávce znovu úřadoval, jelikož konkurenční Vitesse porazil hladce o čtyři branky. V nejvyšší nizozemské soutěži tak zvítězil již posedmé za sebou, v devíti duelech nebyl ani jednou poražen, a v tabulce Eredivisie zůstal na třetí pozici s třiadvaceti body, přičemž za vedoucím PSV delší dobu zaostává o čtyři body.

Na rotterdamského giganta již ve středu čeká velmi důležitý zápas Ligy mistrů s italským Laziem a do něj tedy půjde ve velmi dobré náladě. Hosté naopak nenavázali na zlepšené výkony z předchozích dvou ligových duelů, kdy vybojovali čtyři body, a v tuto chvíli jim náleží až nelichotivá čtrnáctá příčka se ziskem sedmi bodů. Feyenoord dominoval na trávníku od samého začátku a o svém úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kdy skóroval dvakrát.

Ani ne po sedmi odehraných minutách se prosadil Calvin Stengs, který po finální kolmici Timbera vůbec na nic nečekal a ze šesti metrů uklidil svou ránu přímo do bližšího spodního růžku kolem dívajícího se brankáře Rooma. Stejný hráč chtěl navýšit vedení svého celku krátce po půlhodině hry, jenomže jeho dělovka z dobrých dvaadvaceti metrů jen narazila do břevna.

Jasný favorit se přeci jen mohl uklidnit zhruba deset minut před přestávkou. Již svou třináctou ligovou trefu této sezóny zaznamenal aktuálně nejlepší střelec Eredivisie Santiago Giménez, neboť po přesně načasované nahrávce agilního Stengse se nebál jít do skluzu a z hranice brankového území obstřelil naprosto bezmocného Rooma. Tlak Feyenoordu neopadl ani po změně stran, ve 49. minutě definitivně potvrdil jeho vítězství Lutsharel Geertruida.

Třiadvacetiletý obránce se po tečované střele z dvaceti metrů, zákroku hostujícího strážce a závěrečném pasu Giméneze ocitl před zcela prázdnou brankou a tu z bezprostřední blízkosti nemohl minout - 3:0. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a bylo jasné, že k senzačnímu zvratu v žádném případě nedojde. Výběr vedený koučem Arnem Slotem naopak přidal ještě jeden zásah.

V 85. minutě uzavřel gólový účet střídající Antoni-Djibu Milambo. Teprve devatenáctiletý záložník navíc skóroval hned při premiéře v Eredivisii, když po vynikajícím pasu Sauera z levého křídla se štěstím tečoval balón do sítě patou. Ihned nato se mohl prosadit také japonský navrátilec v sestavě Ueda, nicméně jeho nepříjemný pokus z osmnácti metrů pouze orazítkoval pravou tyč.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele