základní část, 7. kolo
30.09.2023 16:30 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feynoord potvrdil dobrou formu, Go Ahead zdolal o dvě branky

Feyenoord je poslední dobou i přes velmi náročný program ve velmi dobrém rozpoložení, jelikož také nyní v sobotním utkání 7. kola Eredivisie na trávníku dominoval a houževnaté Go Ahead nakonec porazil 3:1. V letošním ročníku nizozemské nejvyšší soutěže si tak udržel neporazitelnost a celkově zvítězil již popáté za sebou, se sedmnácti body se proto vyhoupl na třetí místo tabulky.

Na svěřence Arneho Slota již ve středu čeká náročný duel Ligy mistrů ve španělském Madridu s Atléticem a půjdou do něho se skvělou náladou. Hosté naopak prohráli s velkým favoritem podruhé za sebou a s deseti získanými body jim patří šestá příčka. Domácí celek se v úvodním dějství příliš nevytáhl, v úvodních pětatřiceti minutách se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a diváci se žádného velkého vzrušení nedočkali.

Nicméně poté se obrázek hry naprosto změnil a jedna zajímavá akce střídala druhou. Ve 39. minutě nejprve rozvlnil síť pozdější střelec Yankuba Minteh, avšak jeho trefa po zásahu VAR přece jen neplatila kvůli předchozímu zpracování rukou ležícího Wieffera. Minteh se ale dočkal regulérního gólu ještě v nastaveném čase první půle. Tentokráte se po mnoha odrazech a finální nahrávce Geertruidy probil přes několik protihráčů až před gólmana De Langeho a zblízka zamířil mezi jeho nohy.

Jasný favorit rozhodně nepolevoval ani po přestávce a v 56. minutě zvýšil náskok. V tuto chvíli po vynikající souhře převzal balón Hartman a křižnou nahrávkou našel rozběhnutého Calvina Stengse, jenž z hranice brankového území nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. Zhruba v polovině druhého poločasu jen orazítkoval pravou tyč mexický kanonýr Santiago Giménez, který však v 76. minutě definitivně rozhodl o úspěchu svého klubu.

Již svou desátou trefu v probíhajícím ligovém ročníku zaznamenal po finální nahrávce Stengse do středu šestnáctky soupeře a z otočky mezi dvěma protihráči obstřelil marně se natahujícího De Langeho - 3:0. Hosté alespoň zaznamenali čestný úspěch necelých deset minut před závěrečným hvizdem, neboť senegalský rodák Sylla Sow po ponechané výhodě přelstil tři domácí hráče a od pravého rohu brankového území zamířil po zemi k protější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele