základní část, 15. kolo
07.12.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord dvěma góly v nastavení udolal Volendam a upevnil si druhé místo tabulky

Obhájce mistrovského titulu se poslední dobou dostal do mírné krize a přesvědčivý výkon nepředvedl ani ve čtvrteční předehrávce 15. kola s podceňovaným Volendamem, nicméně díky trefám mexického kanonýra Santiaga Giméneze a brazilského záložníka Igora Paixãa v nastavení nakonec převrhl misky vah na svou stranu a po vítězství 3:1 se udržel na druhém místě tabulky s pětatřiceti body, před třetím Alkmaarem si nyní vytvořil pětibodový náskok.

Feyenoord se proti FC brzy dostal do vedení, ale po inkasované brance se dlouho trápil a vypadalo to, že dojde k senzaci. Hostující vyzyvatel se za svůj výkon určitě nemusí stydět, ale novému prozatímnímu trenérovi Michaelu Dingsdagovi premiéra zhořkla a jeho svěřenci navíc klesli na úplně poslední osmnácté místo tabulky o skóre za sedmnácté Vitesse. Domácí naopak po dvou předchozích prohrách s Atléticem Madrid (1:3) a PSV (1:2) konečně zabrali.

Svěřenci kouče Arneho Slota zahájili tento duel s velkým nasazením a hned svou první vážnější možnost po necelé čtvrthodině hry přetavili ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal dvaadvacetiletý záložník Quinten Timber, jenž po kolmici do pokutového území protivníka a bleskovém přistrčení od Geertruidy vypálil z deseti metrů a svou ránu usměrnil přímo ke vzdálenější konstrukci.

Hostující outsider to však nezabalil a krátce po odehrané půlhodině se dočkal nečekaného vyrovnání. Teprve devatenáctiletý talent Lequincio Zeefuik si po prodloužené hlavičce posunul míč směrem dopředu do šestnáctky protivníka, kličkou se zbavil bránícího kapitána Traunera a poté z mírného úhlu od pravého rohu brankového území nekompromisně zavěsil pod pravou šibenici.

Domácí v následujícím průběhu bušili do defenzívy Volendamu, jenže kýženého druhého zásahu se ne a ne dočkat. Když už se zdálo, že se na překvapivém nerozhodném výsledku nic měnit nebude, tak ve čtvrté minutě nastavení udeřil ostrostřelec Giménez. Ten zaznamenal již svou osmnáctou ligovou trefu tohoto ročníku Eredivisie po vynikajícím pasu Dilrosuna z pravé strany a přesně umístěnou hlavičkou zamířil do bližšího spodního růžku.

Neuběhly ani další dvě minuty a výhru Feyenoordu pečetil střídající Paixão, když po rychlém brejku využil "nepřítomnosti" gólmana Backhause, který vyrazil na ofenzivní výpad na útočnou polovinu, a po akci na pravé straně zakroutil míč z necelých pětadvaceti metrů doprostřed poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele