základní část, 29. kolo
07.04.2024 16:45 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Robert Mühren (© AFP)

Volendam po výhře nad Waalwijkem oživil naděje na záchranu

Trápící se Volendam zaznamenal v posledních týdnech mírně zlepšení a teď v důležitém záchranářském střetnutí s Waalwijkem konečně ukončil své dlouhé čekání na ligovou výhru. V domácím prostředí velmi brzy vedl o dva góly, a i když soupeř krátce po změně stran bleskově srovnal krok, tak jeho klíčový úspěch zařídil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem útočník Darius Johnson.

Volendam se naposledy radoval z tříbodového zisku v polovině prosince uplynulého roku s Heerenveenem (2:1), teď po dvou předchozích remízách přerušil sérii dvanácti ligových zápasů bez výhry a po delší době opustil poslední místo Eredivisie. S devatenácti body je předposlední sedmnáctý o dva body před Vitesse a tři body za šestnáctou barážovou pozicí Excelsioru.

RKC si naopak výrazně zkomplikovalo boj o přímé udržení a se čtyřiadvaceti body zůstává patnácté jen o dva body před šestnáctým SBV. Svěřenci trenéra Regillia Simonse prožili naprosto snový start do tohoto nedělního utkání, jelikož během úvodních dvaadvaceti minut skórovali hned dvakrát zásluhou kanonýra Roberta Mührena. Ten se nejprve prosadil ve 14. minutě šikovným obstřelem z hodně ostrého úhlu na levé straně a o osm minut později rozvlnil síť razantní dorážkou zblízka po projektilu Flinta.

Stejný hráč dokonce mohl zkompletovat hattrick za pouhých třináct minut po necelé půlhodině hry, jenže tentokráte hlavičkoval pouze do břevna. Waalwijk však vstoupil do druhého dějství jako vyměněný a v rozmezí 55. - 59. minuty stáhl dvoubrankové manko. Nejprve snížil Reuven Niemeijer přesnou skákavou ranou z patnácti metrů a poté nečekaně vyrovnal velezkušený Michiel Kramer střelou z bezprostřední blízkosti do zcela prázdné branky po finální nahrávce Seuntjense.

Nicméně rozhodující okamžik byl k vidění v 75. minutě na opačné straně. O nesmírně důležitém vítězství Volendamu rozhodl právě Johnson, jenž po autovém vhazování propálil z deseti metrů vše, co mu stálo v cestě. RKC mohlo znovu srovnat necelých deset minut před závěrečným hvizdem, ovšem když střídající Min napálil z přímého volného kopu pouze břevno, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele