základní část, 14. kolo
02.12.2023 18:45 CET
0 : 5
(0:0)

Reportáž

Zdecimovaný Volendam předvedl tragický výkon a se Zwolle utrpěl obrovský debakl 0:5

Volendam se momentálně zmítá v obrovské krizi, a to nejen výsledkové. Před tímto sobotním zápasem se Zwolle došlo v jeho klubu k "revoluci", protože po odvolání předsedy Jana Smita došla celému realizačnímu týmu trpělivost a včetně současného trenéra Matthiase Kohlera se rozhodl na své funkce rezignovat včetně technického ředitele Wima Jonka, jenž tým úspěšně vedl jako hlavní kouč až do konce uplynulého ročníku.

"Team Jonk” si teď proto odbyl derniéru a ta rozhodně nebyla povedená - domácí tým po přestávce naprosto vyhořel a kvůli pěti inkasovaným gólům v závěrečných pětatřiceti minutách utrpěl obrovský debakl. FC tak stále zůstává na předposledním sedmnáctém místě Eredivisie s pouhými osmi body jen o skóre před posledním Vitesse, PEC naopak odčinilo předchozí dvě prohry a se sedmnácti body se vyhouplo na velmi solidní osmé místo.

První poločas byl přitom nesmírně vyrovnaný a Volendam držel se svým konkurentem krok, jenomže po změně stran se obrázek hry změnil a svěřenci trenéra Johnnyho Jansena rozhodli o svém úspěchu první vstřelenou brankou v 59. minutě, od tohoto momentu totiž naprosto zlomili utkání ve svůj prospěch. Do důležitého vedení je dostal záložník Odysseus Velanas, jenž se po centru Namliho z pravého křídla zjevil sám před brankářem Backhausem a zblízka ho pohotově obstřelil.

Neuběhly ani další tři minuty a náskok Zwolle pojistil střídající Ferdy Druijf, když ani ne po čtyřech minutách strávených na trávníku obdržel míč od Velanase, posunul si ho do šestnáctky protivníka a pak po zemi zamířil do levého spodního rohu. Za dalších pět minut se stejný hráč prosadil podruhé, jelikož se po pasu MacNultyho ocitl před hranicí brankového území a umístěnou hlavičkou pokořil marně se natahujícího Backhause.

Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem pečetil úspěch hostujícího celku Lennart Thy chytrou tečí po rohovém kopu z levé strany - 0:4. V 87. minutě uzavřel gólový účet Druijf, který tak navíc zkompletoval hattrick. Své gala představení uzavřel po pobídce španělského útočníka Nica Serrana, neboť svou skákavou ránu z dvaadvaceti metrů uklidil k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele