základní část, 8. kolo
06.10.2023 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Robert Mühren (© AFP)

Utrecht opět selhal, tentokráte "daroval" první výhru Volendamu

Utrecht s každým dalším kolem prohlubuje svou současnou krizi, nyní již potřetí za sebou nepotvrdil úlohu jasného favorita a tentokráte odjížděl s prázdnou z Volendamu, který až do této páteční předehrávky 8. kola ani jednou nevyhrál. Jeden z předsezónních adeptů na evropské poháry tak doslova odevzdal první tři body v sezóně podruhé za sebou, jelikož před týdnem senzačně nestačil na Almere, a s pouhými třemi body na kontě se propadl na úplně poslední osmnácté místo tabulky.

Hosté tedy prohráli již posedmé z předchozích osmi utkání, zatímco FC mělo na kontě jediný bod. A teď díky premiérové výhře poskočilo na šestnáctou pozici se čtyřmi body. Výběr vedený trenérem Ronem Jansem nadále tápe, téměř celý tento duel musel dohrávat v oslabení. Již po necelých šesti odehraných minutách byl totiž vyloučen Nick Viergever, jenž nevybíravým způsobem přišlápl kotník Zeefuika a rozhodčí Gözübüyük mu po přezkoumání videozáznamu ukázal přímou červenou kartu.

Svěřenci trenéra Matthiase Kohlera od tohoto okamžiku na trávníku dominovali a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Krátce po odehrané čtvrthodině chtěl skórovat pozdější hrdina Robert Mühren, ale jeho ránu směřující pod břevno skvěle vyškrábl brankář Barkas. Zhruba deset minut před přestávkou zahrozil také Kuol, nicméně levou tyč minul o decimetry, a ve 41. minutě si pozorný Barkas poradil s nebezpečnou hlavičkou Zeefuika.

Rozhodující okamžik tohoto utkání se zrodil v 57. minutě. O vítězství outsidera rozhodl čtyřiatřicetiletý zkušený forvard Mühren, neboť po pasu na levé křídlo využil finální pobídky před branku od Kuola a zblízka chladnokrevně rozvlnil síť. Hosté i v deseti mohli nakonec vyrovnat dvě minuty před vypršením základní hrací doby, jenomže prudkou hlavičku Seuntjense famózně zlikvidoval gólman Backhaus.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele