základní část, 26. kolo
17.03.2024 12:15 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar neměl s Volendamem problém a zdolal ho hladce o čtyři góly

Alkmaar s chýlícím se koncem letošního ročníku Eredivisie udržuje celkem konstantní výkonnost. Osm kol před koncem je velmi blízko k tomu, aby skončil mezi nejlepší čtyřkou, a zajistil si tak přímou účast v pohárové Evropě pro nadcházející sezónu. Nyní nedal žádnou naději na úspěch poslednímu Volendamu a po druhé výhře v řadě v poměru 4:0 si upevnil právě čtvrté místo tabulky se ziskem devětačtyřiceti bodů.

AZ si navíc po dalším zaváhání Ajaxu vytvořilo před pátou příčkou solidní osmibodový náskok a naopak za třetím Twente zaostává už jen o body čtyři. FC nevyhrálo v nejvyšší nizozemské soutěži podesáté v řadě a s pouhými čtrnácti body je stále poslední osmnácté, přičemž na šestnáctou barážovou pozici Waalwijku ztrácí propastných osm bodů. Pád do druhé ligy se tedy v tuto chvíli zdá být nevyhnutelný.

Svěřenci trenéra Maartena Martense dominovali na trávníku od samého začátku a síť dokázali rozvlnit již po necelých sedmi odehraných minutách zásluhou Rubena van Bommela, ovšem jeho gól nebyl uznán kvůli předchozímu zpracování míče rukou. Jasný favorit se přeci jen dočkal regulérního gólu v polovině úvodního dějství, kdy se Dani De Wit po skvěle zahraném přímém volném kopu Mijnanse zjevil u pravého rohu pokutového území a brankáře Backhause překonal pohotovou hlavičkou.

Přesně po odehrané půlhodině navýšil náskok favorita japonský záložník Yukinari Sugawara, jenž se opřel do balónu z dvanácti metrů a jeho nečekaná "šajtle" zapadla přímo do bližšího spodního růžku. Hosté si pak hlídali dostatečný náskok a s přibývajícím časem zvyšovali své tempo. V 68. minutě skóroval řecký kanonýr Vangelis Pavlidis, ale tato jeho trefa ještě nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu.

Stejný hráč přece zaznamenal svůj třiadvacátý zásah tohoto ligového ročníku za další dvě minuty, a tím se vyhoupl do čela tabulky střelců celé soutěže, jelikož po přesně načasované kolmici obstřelil bezmocného Backhause z deseti metrů - 0:3. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem nakonec definitivně stvrdil výhru AZ Sugawara svou druhou brankou v utkání, neboť parádně zahrál standardní situaci z dvaadvaceti metrů a míč ukázkově poslal přímo do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele