základní část, 17. kolo
14.01.2024 12:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Damon Mirani (© AFP)

Almere díky brzké trefě Robineta zvládlo důležitý souboj ve Volendamu

Záchranářský souboj mezi Volendamem a Almere nepřinesl dle očekávání nijak zajímavou podívanou a taktická stránka převládala nad tou ofenzivní, z velmi důležitého tříbodového zisku se ale nakonec raduje nováček z Almere. Ten vsítil jediný gól po necelé čtvrthodině hry a těsný náskok udržel až do závěrečného hvizdu, tabulkou se rázem posunul na přijatelnou dvanáctou pozici s devatenácti body.

Volendam naopak nenačal rok 2024 vůbec dobře a s pouhými jedenácti body klesl na úplně poslední osmnácté místo Eredivisie o bod za sedmnácté Vitesse. Domácí celek sice držel míč z více jak šedesáti procent, ale stejně jako jeho rival vyprodukoval jen dvě přímé střely mezi tři tyče a ke vstřelené brance měl poměrně daleko. Rozhodující okamžik tohoto střetnutí se zrodil již po dvanácti odehraných minutách.

O osudu zápasu rozhodl sedmadvacetiletý francouzský útočník Thomas Robinet, který se po skákavém přízemním centru Cathlineho z pravého křídla opřel do míče z voleje a ze středu šestnáctky soupeře ho usměrnil kolem marně se natahujícího gólmana Backhause. Hosté mohli pojistit svůj náskok po odehrané půlhodině, avšak Norman Hansen minul pravou konstrukci o několik decimetrů.

Domácí mohli srovnat krok ve 33. minutě, jenže pohotovou dělovku Oulda-Chikha bravurně zneškodnil brankář Bakker. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a Volendam si ani přes sílící tlak žádnou gólovou možnost nevypracoval. Z druhého poločasu stojí za zmínku jen šance Robineta, jenž v 50. minutě hlavičkoval o kousek vedle pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele