základní část, 33. kolo
12.05.2024 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Sparty Rotterdam (© AFP)

Utrecht nečekaně podlehl Spartě a přišel o naději na přímý postup do evropských pohárů

Dobře hrající Utrecht nepotvrdil skvělou formu z poslední doby a tentokráte v domácím prostředí nestačil na konkurenční Spartu nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce tedy zůstal na sedmé pozici o bod za šestým Nijmegenem a definitivně tak ztratil šanci na konečné páté místo, které by mu zaručilo kvalifikaci Evropské ligy. Rotterdamský celek si upevnil osmé místo se šestačtyřiceti body a bude ho tedy taktéž čekat play-off o předkolo Konferenční ligy.

Oba protivníci tak na sebe v této sezoně ještě mohou narazit a v tuto chvíli se zdá, že to bude hned v úvodním kole čtyřčlenného play-off o evropské poháry. Svěřenci trenéra Rona Janse až do tohoto nedělního klání neprohráli pětkrát za sebou a z toho hned čtyřikrát vyhráli, proti Spartě se jim ale příliš nedařilo. Hosté si totiž v první polovině úvodního dějství vytvořili hned dvě solidní možnosti ke skórování.

Nejprve v 18. minutě neplatil přesný zásah Lauritsena kvůli těsnému ofsajdu a o čtyři minuty později zneškodnil brankář Barkas nepříjemnou ránu De Guzmána. Řecký strážce domácí branky si ještě do přestávky brilantně poradil i dvěma nebezpečnými projektily aktivního Lauritsena, domácí zahrozili jen jednou a to přesně po odehrané půlhodině po ráně Lammerse o kousek vedle levé tyče.

Utrecht po přestávce změnil svou hru a začal na trávníku dominovat, jenže Fraulo pálil příliš vysoko, pak gólman Olij zlikvidoval bombu Lammerse a vzápětí střídající Romeny svou kroucenou střelou orazítkoval vzdálenější konstrukci. Nicméně o osudu tohoto střetnutí rozhodl v 68. minutě na opačné straně záložník Camiel Neghli, jenž po krátkém sólu napřáhl z dvaceti metrů a nekompromisně zavěsil přesně k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele