základní část, 12. kolo
12.11.2023 20:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Modibo Sagnan (© AFP)

Excelsior sahal v Utrechtu po vítězství, nakonec ho ale o něj připravil Sagnan

Utrecht se v posledních týdnech vrátil do přijatelné formy a v předchozích třech ligových duelech neprohrál, nyní nakonec prodloužil tuto sérii i proti nevyzpytatelnému Excelsioru. Domácí pod vedením trenéra Rona Janse sice prohrávali s houževnatým SBV o dva góly, ale po snížení zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem jim zachránil alespoň bod čtyřiadvacetiletý francouzský obránce Modibo Sagnan.

Utrecht tak po předchozím nerozhodném výsledku s Twente (1:1) opět alespoň částečně uspěl a s devíti body se posunul na šestnáctou barážovou příčku, hosté mají na kontě o šest bodů více a jsou sedmí. Toto utkání se od samého začátku neslo v ofenzivním duchu, avšak v prvním poločase se i přes mnoho šancí na obou stranách žádný gól neurodil. Největší možnost si vypracovali hosté ve 39. minutě, neboť Parrott zblízka hlavičkoval do levé tyče.

Excelsior se dostal do důležitého vedení osm minut po změně stran. Naprosto fantastickou individuální akci totiž předvedl Couhaib Driouech, který se na levém křídle prosmýkl kolem dvou bránících protihráčů, vzápětí se podél brankové čáry dostal až před brankáře Barkase a téměř z nemožného úhlu zavěsil do protější šibenice. Rotterdamský celek dokonce pojistil náskok krátce po odehrané hodině.

Tentokráte se prosadil řecký forvard Lazaros Lamprou, když po rohovém kopu z levé strany stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka hlavou doklepl míč do zcela prázdné branky. Domácí vykřesali naději na bodový zisk o osm minut později, neboť záložník s tureckými kořeny Can Bozdoğan napřáhl levačkou z dvaceti metrů a parádně se trefil do pravého horního růžku.

Poté se zdálo, že se výsledek měnit nebude, avšak v poslední možnou chvíli rozhodl již zmiňovaný Sagnan. Ten si totiž po rohovém kopu Bozdoğana udělal prostor k hlavičce a naprosto nekompromisně rozvlnil síť za zády bezmocného gólmana Van Gassela.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele