základní část, 20. kolo
04.02.2024 14:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Taylor Booth u míče (© AFP)

Utrecht nasázel Volendamu čtyři góly a na domácí scéně zvítězil poprvé po dvou měsících

Hráčům Utrechtu se v posledních týdnech nedařilo vítězit, nyní však potvrdili roli favorita proti podceňovaném Volendamu a i přes odpor protivníka uspěli ve vysokém poměru 4:2. Tabulkou se tak prozatím vyhoupli na jedenácté místo s třiadvaceti body, naopak hosté zůstávají předposlední sedmnáctí s dvanácti body. Hrdinou tohoto nedělního utkání se stal americký záložník Taylor Booth, jenž vsítil svůj první hattrick v Eredivisii.

Domácí celek čekal na ligové vítězství od začátku prosince uplynulého roku, nicméně od samého začátku prohrával a krátce po změně stran Volendam srovnal na 2:2. Avšak ve zbývajícím průběhu přidal dva góly právě Booth a svěřenci trenéra Rona Janse se tedy mohli po závěrečném hvizdu radovat. Hosté začali s velkým elánem a hned svou první větší možnost po necelých deseti odehraných minutách přetavili ve vedoucí branku.

Prosadit se dokázal mladší bratr ústřední postavy tohoto střetnutí Zach Booth - stále teprve devatenáctiletý americký záložník zaznamenal v nizozemské nejvyšší soutěži svůj premiérový zásah po centru Oulda-Chikha z pravého křídla a zblízka pak nekompromisně propálil naprosto bezmocného brankáře Barkase. Domácí od tohoto okamžiku diktovali taktovku utkání a srovnat mohli přesně po dvaceti minutách hry, nicméně Toornstrovu dělovku brilantně zneškodnil gólman Backhaus.

Utrecht ale postupem času stále zvyšoval obrátky a ještě do přestávky otočil vývoj. Nejprve ve 38. minutě vyrovnával Taylor Booth křižnou střelou z patnácti metrů do vzdálenějšího spodního růžku, za dalších sedm minut skóroval zkušený čtyřiatřicetiletý obránce Nick Viergever přesně umístěnou hlavičkou ze tří metrů k levé konstrukci po načechraném centru Toornstry z pravé strany.

Výběr vedený koučem Regilliem Simonsem to ovšem nevzdal a v 54. minutě překvapivě vyrovnal, neboť anglický krajánek Josh Flint se po rohovém kopu z pravé strany nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a z bezprostřední blízkosti zavěsil pod břevno. Jenomže nerozhodný výsledek netrval ani tři minuty, protože svou druhou trefu přidal nesmírně agilní Taylor Booth.

O úspěchu svého týmu rozhodl po fantastické narážečce na pravém křídle a následné finální přihrávce Toornstry, bezmocného Backhause vzápětí překonal naprosto fenomenální patičkou zády k brance - 3:2. Dvaadvacetiletý talent dokonal své galapředstavení zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, když po krátkém sólu na levé straně pokořil hostujícího strážce bombou z mírného úhlu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele