základní část, 7. kolo
30.09.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

De Grolsch Veste (© AFP)

Twente podruhé zvítězilo o jednu branku, tentokrát si poradilo s Heerenveenem

Twente se poslední dobou neprezentuje příliš ofenzivní podívanou, předchozí tři zápasy totiž dohrálo s celkovým skóre 2:1, nicméně po výsledkové stránce je na tom velmi dobře. Díky sobotní těsné výhře nad Heerenveenem zaznamenalo už šesté ligové vítězství ze sedmi případů a s osmnácti body se prozatím vrátilo na druhé místo tabulky o tři body za stoprocentní PSV. SC naopak ještě více prohloubilo svou krizi.

"Srdíčka" sice ovládla dvě úvodní utkání, jenže od té doby strádají a teď zaznamenala už pátou porážku za sebou, Eredivisií se tak postupně propadla až na aktuální dvanáctou pozici se šesti body. Celek z Enschede se však na dalším tříbodovém zisku pořádně nadřel, protože v průběhu duelu nebyl o mnoho lepším týmem a v ofenzivní fázi se celkem dlouhou dobu trápil, za celých devadesát minut jen třikrát vystřelil mezi tři tyče.

Nicméně vše mohlo být jinak, kdyby ani ne po třech odehraných minutách proměnil první velkou možnost zápasu. Po přímém volném kopu z velké vzdálenosti totiž hlavičkoval z mírného úhlu Steijn, ale ke své pravé tyči se natáhl brankář Noppert a balón odvrátil na rohový kop. Heerenveen z ničeho nic rozvlnil síť čtyři minuty po změně stran, avšak trefa Brouwerse nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu.

Domácí favorit rozhodl o svém úspěchu v 65. minutě. Podruhé v tomto ligovém ročníku se prosadil Michel Vlap, jenž překvapivě vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavá rána nečekaně zapadla za pozdě reagujícího Nopperta. Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili přidat, jenže žádnou gólovou příležitost si nevypracovali, a z trávníku tak popáté v řadě odcházeli s velkým zklamáním.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele