základní část, 3. kolo
27.09.2023 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Daan Rots (© AFP)

Twente doma zabralo a tápající Vitesse udolalo těsně 1:0

Twente uplynulý víkend poprvé nezvládlo ligový duel a ve Waalwijku utrpělo překvapivou porážku 0:1, nyní však zmobilizovalo své síly v dohrávce 3. kola s tápajícím Vitesse. A díky trefě Sema Steijna necelých deset minut před přestávkou zvítězilo nejtěsnějším rozdílem 1:0. V tabulce Eredivisie se udrželo na třetí pozici o tři body za vedoucím PSV, SBV naopak ze šesti utkání prohrálo již popáté a patří mu až nelichotivá patnáctá příčka se třemi body.

Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho mají v tomto ročníku obrovské problémy se střílením branek a to se potvrdilo také v Enschede. Vitesse se momentálně neprosadilo ve čtvrtém ligovém střetnutí za sebou a své čekání protáhlo na dlouhých 431 minut. Domácí po úvodní nezáživné dvacetiminutovce měli lehce navrch a do vedení se mohli dostat zásluhou kanonýra Van Wolfswinkela, nicméně ten mířil z hodně ostrého úhlu jen do boční sítě.

Rozhodující okamžik tohoto středečního zápasu se zrodil ve 39. minutě. Teprve jednadvacetiletý záložník Steijn totiž obdržel výbornou zpětnou nahrávku do volného prostoru od Rotse a svou pohotovou střelou z dvanácti metrů zavěsil přímo do pravé šibenice. Hosté sice bleskově odpověděli ještě do přestávky, kdy se v nastaveném čase po samostatném úniku prosadil Hamulič, avšak jeho zásah přeci jen neplatil kvůli těsnému ofsajdu.

Celek z Arnhemu se také po změně stran spíše bránil a k vyrovnání měl poměrně daleko, naopak přečkal několik dobrých možností favorizovaného soupeře. A i z tohoto pohledu mohl být rád, že nakonec neprohrál větším rozdílem. V dresu Twente znovu nastoupil v zahajovací sestavě český krajánek Michal Sadílek, odehrál celé utkání a v 67. minutě obdržel žlutou kartu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele