základní část, 5. kolo
17.09.2023 16:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar znovu nezaváhal a houževnatou Spartu udolal o dvě branky

Favorizovaný Alkmaar vstoupil do tohoto soutěžního ročníku s velkým elánem a kromě postupu do základní skupiny Konferenční ligy úřaduje také na ligové scéně. Po třech předchozích výhrách si nyní v dohrávce 5. kola vyšlápl také na dobře hrající rotterdamskou Spartu a díky dvěma trefám v rozmezí jediné minuty zvítězil 2:0. V Eredivisii je proto stoprocentní se ziskem dvanácti bodů a za vedoucím PSV zaostává jen vinou horšího skóre.

AZ sice před tímto duelem dokonce vládlo nizozemské nejvyšší soutěži, nicméně před důležitým čtvrtečním střetnutí v KL na půdě bosenského Zrinskeho Mostaru se dobře naladilo, a tato skutečnost ho proto příliš trápit nemusí. Sparta v minulých čtyřech střetnutích ani jednou neprohrála a získala solidních sedm bodů, avšak nyní po premiérové porážce klesla na šestou pozici s osmi body.

Domácí výběr byl od samého začátku nesmírně aktivní a úvodní větší možnost si vypracoval již po necelých deseti odehraných minutách, nicméně dělovka Mijnanse z první letěla o centimetry vedle levé konstrukce. Svěřencům úspěšného trenéra Pascala Jansena to však vadit nemuselo, neboť v 18. minutě se prosadil pětadvacetiletý záložník Dani De Wit. Ten převzal finální přihrávku od Clasieho a z patnácti metrů nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a jasný favorit si pojistil náskok. Již svůj šestý ligový zásah ve čtyřech dosavadních zápasech si připsal na konto řecký kanonýr Vangelis Pavlidis, jenž se po zpětné hlavičce De Wita elegantně obtočil kolem vracejícího se Vriendse a s pomocí pravé konstrukce překonal marně se natahujícího brankáře Olije.

Hosté se v následujícím průběhu snažili vsítit gól naděje, jenže v podstatě žádnou gólovou šanci si nevypracovali a po závěrečném hvizdu naopak mohli být rádi, že rozdíl ve skóre nebyl ještě vyšší.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele