základní část, 9. kolo
21.10.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar potvrdil skvělou formu a trápící se Heerenveen porazil o tři góly

Alkmaar se v letošním ročníku nejvyšší nizozemské soutěže nachází ve skvělé formě a tu teď potvrdil také po reprezentační přestávce, jelikož bez větších potíží přehrál Heerenveen, když ho i díky hattricku nezastavitelného řeckého kanonýra Vangelise Pavlidise porazil hladce po výsledku 3:0. Domácí celek si tak připsal na konto už své osmé vítězství z devíti utkání a s pětadvaceti body je stále druhý o dva body za stoprocentním PSV.

Pavlidis v této ligové sezóně již vsítil téměř neuvěřitelných třináct gólů a v tabulce střelců celé Eredivisie se dotáhl na mexického snajpra Feynoordu Santiaga Giméneze. Hosté naopak prohráli už pošesté z uplynulých sedmi zápasů a tabulkou se propadli na nelichotivou patnáctou příčku. Domácí začali velmi aktivně, nicméně k důležitému vedoucímu gólu jim pomohla pořádná dávka štěstí.

Pavlidis si na levém křídle udělal prostor ke střele, a i když ta se mu příliš nepovedla, tak bránící Thom Haye tečoval míč hodně smolně, protože ten zapadl k pravé tyči do protipohybu bezmocného brankáře Nopperta. Domácí celek hrál od této chvíle ve velké pohodě a Heerenveen téměř k ničemu nepouštěl. Druhý důležitý gól vstřelil po necelé hodině hry, neboť se podruhé v tomto střetnutí prosadil Pavlidis.

Tentokráte si po parádním pasu Daniho de Wita z levé strany elegantně zpracoval balón na prsa a nikým nehlídán chladnokrevně propálil hostujícího strážce z pěti metrů. Čtyřiadvacetiletý řecký reprezentant zkompletoval hattrick za pětašedesát minut necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož po krásné přízemní kombinaci spoluhráčů na pravé straně obdržel finální zpětnou nahrávku do volného prostoru od Sugawary a šajtlí za sedmi metrů zamířil přímo do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele