základní část, 27. kolo
30.03.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar potvrdil úlohu favorita s Vitesse a opět se přiblížil k třetímu Twente

Alkmaar navázal na skvělou formu před reprezentační přestávkou proti zachraňujícímu se Vitesse a díky dvěma trefám ve druhé půli přehrál houževnatého protivníka po výsledku 2:0. V tabulce Eredivisie si tak upevnil čtvrtou pozici s dvaapadesáti body a před pátým Nijmegenem drží dostatečný desetibodový náskok, naopak minimálně do nedělního odpoledne snížil manko za třetím Twente na jediný bod.

SBV utrpělo svou osmnáctou prohru v tomto ligovém ročníku a stále více se přibližuje k sestupu do druhé ligy po dlouhých pětatřiceti letech, protože je až sedmnácté se sedmnácti body a za patnáctým Waalwijkem zaostává o bodů šest. AZ bylo dle očekávání jasně lepší od úvodního hvizdu, ale v prvním poločase pálilo jednu šanci za druhou. Přitom síť rozvlnilo už po necelých sedmi odehraných minutách zásluhou svého nejlepšího střelce Vangelise Pavlidise, jenže tato branka nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

V následujícím průběhu držel Vitesse nad vodou brankář Room, jenž hned dvakrát famózně vychytal neúnavného Pavlidise, navíc prostor tří tyčí jen těsně minuli Ruben van Bommel s Mijnansem. Svěřenci trenéra Maartena Martense však po změně stran ještě zvýšili své obrátky a zaslouženého vedení se dočkali v 53. minutě, kdy si Dani De Wit seběhl do brankového území soupeře na rohový kop Sugawary a prudkou hlavičkou zavěsil přímo k protější tyči.

Domácí se po první vstřelené brance výrazně uklidnili a svůj náskok pojistili za dalších jedenáct minut. Prosadit se dokázal aktuálně nejlepší střelec Eredivisie Pavlidis, který zaznamenal již svůj čtyřiadvacátý ligový zásah této sezóny po přesně načasované přihrávce střídajícího Van Brederodeho z levé strany a zblízka ve skluzu dopravil balón do zcela odkryté branky. Poté se utkání víceméně dohrávalo a žádná vyložená možnost k vidění nebyla.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele