základní část, 18. kolo
20.01.2024 20:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Zwolle (© AFP)

Alkmaar krizi nepřekonal, remízu s nováčkem ze Zwolle navíc zachraňoval až v nastavení

Alkmaaru se v poslední době vůbec nedaří a po špatném vstupu do nového roku s Twente (porážka 1:2) nezvládl ani své druhé vystoupení na domácí půdě, když se rozešel smírně s houževnatým Zwolle po výsledku 2:2. Vedení AZ v průběhu uplynulého týdne odvolalo dlouholetého trenéra Pascala Jansena a svou nepříliš úspěšnou premiéru si odbyl nový kouč Maarten Martens, jeho svěřenci totiž nebyli daleko od porážky.

PEC ještě ve třetí nastavené minutě drželo jednobrankový náskok, ale pak v poslední možnou chvíli udeřil střídající Sven Mijnans. Domácí celek prozatím zůstává na čtvrté pozici se čtyřiatřiceti body, hostům patří desátá příčka s dvaceti body. Oba soupeři hráli aktivně od samého začátku, jenže kvůli neproměněným možnostem Vangelise Pavlidise s Beličem a na opačné straně Odysseuse Velanase s Reijndersem se stav prvního poločasu nezměnil.

V tom druhém byl zpočátku lepší jasný favorit a do vedení se chtěl dostat v 52. minutě, avšak portugalský obránce Penetra hlavičkoval do levé tyče a dorážejícího Pavlidise skvěle vychytal připravený gólman Schendelaar. Neuběhlo ani dalších pět minut a nováček letošního ročníku překvapivě vedl. Prosadit se dokázal německý kanonýr Lennart Thy, jenž vsítil svou osmou trefu této ligové sezony nekompromisní přízemní ranou z bezprostřední blízkosti.

AZ od tohoto okamžiku výrazně přidalo a kýženého vyrovnání se dočkalo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož rozhodčí Lindhout po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop za smolnou ruku Van den Berga a tu s přehledem proměnil tradiční řecký exekutor Pavlidis razantním pokusem pod břevno.

Zwolle se ale v žádném případě nevzdalo a v 86. minutě podruhé vedlo. Na pravém křídle předvedl krásnou individuální akci Namli a jeho následný projektil ze střední distance vyrazil brankář Owusu-Oduro jen k dobře postavenému Velanasovi, který už měl před odkrytou brankou snadnou úlohu. Poté se zdálo, že si jasný outsider senzačně odveze ze stadionu AFAS všechny body, nicméně ve čtvrté minutě nastavení zařídil konečnou remízu Mijnans přesnou střelou z hranice brankového území.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele