základní část, 7. kolo
01.10.2023 16:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar se s Fortunou nemazal a porazil ji vysoko o čtyři branky

Favorizovaný Alkmaar ve čtvrtek nezvládl dohrávku s podceňovaným Heraclesem a po remíze 1:1 utrpěl první bodovou ztrátu, nicméně teď před blížícím se duelem Konferenční ligy s polskou Legií nedal žádnou naději na úspěch upadající Fortuně a po skvělém výkonu od začátku až do konce ji deklasoval 4:0. V Eredivisii se proto vrátil na druhé místo tabulky s devatenácti body a za vedoucím PSV stále zaostává o body dva.

Celek ze Sittardu v úvodních pěti ligových duelech ani jednou neprohrál, ovšem naposledy vyhořel v Deventeru s místním Go Ahead (0:3) a po druhé porážce za sebou bez jediné vstřelené branky tedy klesl na devátou pozici s devíti body. Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a svému protivníkovi jen zřídkakdy půjčovali míč, avšak téměř až do konce úvodního dějství se nemohli gólově prosadit.

Důležité vedení obstaral v nastaveném čase první půle Jordy Clasie, jenž se opřel do odraženého balónu z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho přízemní projektil zapadl k levé konstrukci. AZ se po tomto gólu výrazně uklidnilo a po změně stran předvedlo nefalšovaný ofenzivní koncert. Ve 49. minutě navýšil jeho náskok tradiční ostrostřelec Vangelis Pavlidis, jenž zaznamenal již svůj devátý ligový gól této sezony po krásné kolmici za defenzivu protivníka, přičemž obešel brankáře Pandura a míč nakonec zasunul do zcela prázdné branky.

Jasný favorit poté přeci jen ubral a další velkou možnost si vypracoval necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy střídající Kasius orazítkoval levou spojnici. Domácí potřetí skórovali v 82 minutě, neboť střílenou přihrávku před branku si smolně srazil do vlastní sítě zkušený řecký obránce Dimitrios Siovas. Za dalších šest minut uzavřel gólový účet této nedělní dohrávky 7. kola střídající portugalský záložník Tiago Dantas, jelikož nadvakrát přeci jen zamířil do protipohybu zoufalého Pandura.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele