základní část, 20. kolo
04.02.2024 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující Mats Wieffer (© AFP)

Feyenoord si díky brzké trefě Wieffera odváží všechny body z Alkmaaru

Alkmaar se již delší dobu potácí v hluboké krizi a překonat ji nedokázal ani v očekávaném duelu s konkurenčním Feyenoordem, kterému mu po bezzubém "představení" v ofenzivní fázi podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. Nový trenér AZ Maarten Martens tak ani na třetí pokus nedovedl své svěřence k vítězství, AZ se stále nachází na čtvrtém místě tabulky s pětatřiceti body. Na třetí Twente má manko šesti bodů, naopak před pátým Ajaxem už je jen díky lepšímu skóre.

Naopak obhájce mistrovského titulu napravil poslední zaváhání s Twente (0:0) a upevnil si druhé místo Eredivisie s šestačtyřiceti body, přičemž za dosud neporaženým PSV zaostává o bodů deset. Hosté zahájili toto utkání o něco aktivněji a hned první jejich vážnější možnost znamenala vítěznou trefu. Postaral se o ní čtyřiadvacetiletý záložník Mats Wieffer, jenž po tečovaném přímém volném kopu Stengse do levé konstrukce stál ve správnou chvíli na správném místě a ze sedmi metrů dorazil balón do protějšího spodního růžku.

Domácí výběr se postupem času osměloval a kýženého vyrovnání se mohl dočkat krátce po pětadvaceti odehraných minutách, avšak nepříjemnou ránu Daniho de Wita skvěle odvrátil do zámezí pozorný gólman Bijlow. Za další čtyři minuty byl spíše výjimečně vidět současně nejlepší střelec Eredivisie Pavlidis, nicméně jeho hlavička skončila o výrazný kus vedle pravé tyče. Hosté si po změně stran hlídali hubený náskok a vůbec nikam se netlačili.

Feyenoord se ve druhém poločase výhradně spoléhal na defenzivní činnost, o čemž vypovídá i nulová statistika střeleckých pokusů. Tato taktika mu však do puntíku vyšla, protože Bijlow až do závěrečného hvizdu nemusel nijak výrazněji zasahovat. Oba soupeři si zopakují vzájemnou bitvu již za tři dny, neboť na sebe narazí ve čtvrtfinále národního poháru - tentokráte se však bude hrát v Rotterdamu na stadionu De Kuip.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele