základní část, 13. kolo
26.11.2023 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar po reprezentační pauze zabral a Volendam přehrál snadno o tři góly

Alkmaar od konce října upadl do krize a reprezentační přestávka pro něj byla vysvobozením, do "nové kapitoly" vstoupil úspěšně. V domácím prostředí přivítal podceňovaný Volendam a díky zodpovědnému výkonu od začátku až do konce bez potíží zvítězil 3:0. Díky tomuto úspěchu přerušil svou sérii čtyř utkání bez vítězství a tabulkou Eredivisie poskočil na třetí místo s devětadvaceti body, za vedoucím PSV stále zaostává o bodů deset.

Volendam se o senzaci nepostaral a za svým favorizovaným rivalem zaostával ve všech ohledech, v tuto chvíli má na kontě stále jen osm bodů a patří mu předposlední sedmnáctá pozice, před posledním Vitesse je navíc jen díky lepšímu skóre. Domácí výběr, který ve čtvrtek přivítá v důležité bitvě základní skupiny Konferenční ligy bosenského outsidera z Mostaru, zahájil tento zápas naprosto famózně a již po necelých pěti odehraných minutách vedl.

Gólový účet tohoto střetnutí otevřel Ruben van Bommel, jenž si po špatné rozehrávce soupeře ve středu hrací plochy navedl balón z levé strany blíže do středu a svou pravačkou z pětadvaceti metrů ukázkově zavěsil do vzdálenější šibenice kolem plachtícího brankáře Backhause. AZ mohlo navýšit náskok krátce po odehrané půlhodině, ale trefa autora první branky Van Bommela nyní neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Jasný favorit přeci jen pojistil svůj náskok tři minuty po změně stran. Už svou čtrnáctou trefu tohoto ligového ročníku vsítil řecký snajpr Vangelis Pavlidis, který po zpětné nahrávce Møllera Wolfeho téměř od brankové čáry doklepl balón ze čtyř metrů do zcela prázdné branky.

Neuběhlo ani dalších devět minut a o výhře svěřenců trenéra Pascala Jansena definitivně rozhodl Bruno Martins Indi pohotovou dorážkou ze tří metrů přesně pod břevno. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl podruhé v tomto nedělním klání skórovat nabuzený Pavlidis, avšak svou bombou ze středu pokutového území jen orazítkoval pravou konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele