základní část, 20. kolo
02.02.2024 20:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Almere City (© AFP)

Almere otočilo vývoj s Excelsiorem a udělalo důležitý krok k záchraně

Nováček z Almere přivítal v předehrávce 20. kola konkurenční Excelsior a i přes úvodní inkasovanou branku se nakonec raduje z důležitého tříbodového zisku díky těsnému vítězství 2:1. Hosty sice brzy dostal do vedení Troy Parrott, avšak domácí ještě do přestávky srovnali krok a o svém úspěchu rozhodli v polovině druhého dějství díky vlastní brance Caspera Widella. Domácí celek se tak prozatím vyhoupl na jedenácté místo s třiadvacet body.

Rotterdamský vyzyvatel naopak nenavázal na předchozí dva úspěchy se silným Heerenveenem (3:0) i Utrechtem (1:1) a tabulkou klesl na dvanáctou příčku s jednadvaceti body. V úvodní dvacetiminutovce se nic podstatného nestalo, poté hned dvakrát během krátké chvíle zahrozilo Almere - nejprve napřáhl z hranice šestnáctky Stije Resink a brankář Van Gassel musel vytáhnout vynikající zákrok, vzápětí pálil příliš vysoko francouzský kanonýr Robinet.

Excelsior z ničeho nic prorazil ve 26. minutě, kdy se irský útočník Parrott po finální nahrávce Horemanse z pravé strany ocitl před zcela prázdnou brankou a tu z bezprostřední blízkosti nikým nehlídán neminul. Domácí však od tohoto okamžiku přidali a za dalších osm minut měli blízko k vyrovnání, nicméně Van de Kamp ranou z dvanácti metrů orazítkoval bližší tyč.

Svěřenci trenéra Alexe Pastoora se ale přeci jen dočkali zaslouženého vyrovnání necelých pět minut před výměnou stran, neboť Resink po parádně zahraném přímém volném kopu Koopmeinerse z pravého křídla nechytatelně hlavičkoval pod břevno. Ve druhém dějství tempo hry výrazně opadlo a na obou týmech bylo znát, že hlavně nechtějí udělat žádnou chybu, ovšem klíčový okamžik tohoto utkání byl k vidění v 68. minutě.

Po autovém vhazování z pravé strany si Van de Kamp přehodil balon na svou silnější pravačku a jeho pokus z dvanácti metrů nešťastně tečoval bránící Widell do protipohybu bezmocného Van Gassela. SBV si ve zbývajícím průběhu vytvořilo dvě solidní příležitosti na vyrovnání, jenže když projektil Naujokse zlikvidoval pozorný gólman Bakker a rána střídajícího Sandry letěla o decimetry nad horní tyčku, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele