základní část, 18. kolo
24.01.2024 18:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Oguzhan Özyakup (© AFP)

Dohrávka 18. kola mezi Almere a Fortunou žádnou branku nepřinesla

Tato středeční dohrávka se měla původně odehrát uplynulou sobotu, nicméně kvůli nezpůsobilé hrací ploše to nebylo možné. Oba celky se však velmi rychle dohodly na náhradním termínu a podle očekávání sehrály nesmírně vyrovnanou partii, která nakonec skončila bezbrankovou remízou. Nováček letošního ročníku tak po dvou předchozích výhrách získává bod a v tabulce mu patří solidní třináctá pozice s dvaceti body.

Klub ze Sittardu dokázal vyzrát na Almere přesně před týdnem v osmifinále národního poháru (2:1), avšak napodruhé se gólově neprosadil. Aktuálně má na kontě shodný počet dvaceti bodů, dvanácté místo mu patří jen díky lepšímu skóre. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse vstoupili do tohoto duelu o něco aktivněji a první větší možnost si vypracovali již po necelých pěti odehraných minutách, nicméně Feratiho projektil z hranice pokutového území skvěle zneškodnil pozorný gólman Bakker.

V následujících minutách se míč nejčastěji nacházel v blízkosti středové čáry a ani jeden ze soupeřů se nijak netlačil na útočnou polovinu. Hostující celek přeci jen zahrozil do přestávky ještě jednou, když španělský špílmachr Iñigo Córdoba po výtečné průnikové přihrávce napřáhl ze čtrnácti metrů a pravou konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů.

Po změně stran se obrázek hry prakticky neměnil a za celých pětačtyřicet minut se neurodila jediná přímá střela mezi tři tyče. Fortuna i tak mohla převrhnout misky vah na svou stranu v 50. minutě, jenže aktivní Córdoba ke své smůle hlavičkoval z deseti metrů jen do břevna. Almere mimochodem nadcházející víkend zavítá na půdu suverénního PSV, Fortuna se představí na stadionu předposledního Volendamu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele