základní část, 27. kolo
31.03.2024 16:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Robert Mühren (© AFP)

Volendam díky trefě Mührena v nastavení zachránil remízu v Almere

Volendam v probíhajícím ročníku Eredivisie nebývale strádá a ze všech osmnácti účastníků je na tom prozatím úplně nejhůře, jelikož celkově zvítězil jen třikrát a nic na tom nezměnil ani v dohrávce 27. kola na půdě nováčka z Almere. Po vyrovnaném průběhu se navíc zdálo, že odejde do kabin poražen, nicméně ve čtvrté minutě nastavení srovnal kanonýr Robert Mühren a vybojoval tedy pro svůj tým alespoň bod.

Volendam i přesto zůstává na úplně posledním osmnáctém místě tabulky s patnácti body o dva body za sedmnáctým Vitesse a sedm bodů za šestnáctým Excelsiorem, domácí výběr si upevnil dvanáctou příčku s jednatřiceti body a udržení prvoligové licence i pro nadcházející ročník má na dosah. Svěřenci trenéra Alexe Pastoora zahájili tento duel aktivněji a během úvodní čtvrthodiny si vytvořili dvě dobré příležitosti, jenže Cathlineho pokus zneškodnil brankář Backhaus a pak neplatila trefa Normana Hansena kvůli těsnému ofsajdu.

Hosté si jedinou větší šanci první půle vytvořili po necelých dvaceti minutách hry, kdy dělovku Johnsona brilantně zlikvidoval rakouský gólman Şahin-Radlinger. Po změně stran se oba celky snažily tlačit na útočnou polovinu a hosté překvapivě hrozili o něco více, jenže Flintovu prudkou hlavičku i střelu Zacha Bootha odvrátil do bezpečí famózní Şahin-Radlinger a vzápětí těsně minul levou tyč Le Roux.

Almere naopak skvěle prorazilo v 71. minutě, neboť gólový účet otevřel střídající bosenský záložník Adi Nalić, který po povedeném dlouhém pasu Koopmeinerse rozvlnil síť hlavou s pomocí břevna. Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že se nic zásadního nestane, ale v poslední možnou chvíli se čtyřiatřicetiletý Mühren zhruba po čtvrthodině strávené na trávníku ocitl za defenzívou protivníka a chytře našel místo mezi nohama vyběhnuvšího domácího strážce.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele