základní část, 21. kolo
12.02.2023 12:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta po delší době zabrala a Go Ahead porazila těsně 2:1

Rotterdamská Sparta se poslední dobou nemohla dostat do optimálního rozpoložení, nicméně i přesto se pyšnila dlouhou sérií devíti ligových duelů bez porážky. Tu nyní protáhla už na deset utkání v řadě, jelikož na vlastním stadionu nakonec udolala soupeře z Deventeru 2:1, a v tabulce jí stále patří úžasné šesté místo se ziskem sedmatřiceti bodů. Naopak hosté prohráli počtvrté z posledních šesti zápasů.

Před týdnem sice dokázali vyzrát na Nijmegen (1:0), jenomže tentokráte hned dvakrát inkasovali a v tabulce Eredivisie klesli na třináctou pozici s dvaadvaceti body. Domácí výběr v předchozích třech případech remizoval a i teď to vypadalo, že může být k vidění nerozhodný výsledek, ale o jeho úspěchu rozhodl po necelé hodině hry Tobias Lauritsen. Výběr vedený koučem Mauricem Steijnem začal naprosto famózně a již ve 4. minutě vedl.

Kanonýr Vito van Crooij vsítil už svůj osmý ligový gól tohoto ročníku po prudkém pasu z pravé strany, následně mu ho ještě posunul do lepší výchozí pozice Kitolano a sedmadvacetiletý útočník vzápětí měl u levé tyče snadnou úlohu. Hosté mohli vyrovnat ve 29. minutě, kdy hlavičkoval do bližší šibenice Nauber, jenže gólman Olij famózním zákrokem odvrátil míč do strany.

Go Ahead po přestávce změnilo svou hru a po necelých osmi odehraných minutách druhého dějství se dočkalo kýženého vyrovnání. Finn Stokkers po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů překvapivě vystřelil ze čtrnácti metrů a balón nádherně umístil do protějšího spodního růžku.

Nicméně za dalších pět minut si mírný favorit vzal rozhodující náskok zpět, neboť pětadvacetiletý norský forvard Lauritsen po vysokém pasu Namliho předskočil svého protihráče na hranici brankového území a hlavou zavěsil k levé konstrukci. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem chtěl definitivně rozhodnout jeho krajan Kitolano, a i když svým projektilem orazítkoval pravou tyč, tak to Spartě v konečném účtování nevadilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele