play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
04.06.2023 18:00 CET
0 : 1
5:4 pen.
(0:0, 0:1)

Reportáž

Arno Verschueren (© twitter.com)

Sparta v odvetě prohrála, i přesto jde dál přes Utrecht po úspěšném penaltovém rozstřelu

Rotterdamský celek si po úvodní výhře v Utrechtu (2:1) výrazně zkomplikoval svou situaci na vlastní půdě a po porážce 0:1 musel bojovat o udržení naděje na pohárové příčky v prodloužení a i v následné penaltové loterii. Nakonec díky neúspěšnému pokusu Mika van der Hoorna v šesté sérii se mu to povedlo a už ve čtvrtek zahájí závěrečnou fázi proti vysoce favorizovanému Twente.

Svěřenci trenéra Mauriceho Steijna přitom vstoupili do odvety s velkým odhodláním a první gól chtěli vsítit již po necelých devíti odehraných minutách, ale hlavička osamoceného kanonýra Lauritsena z hranice brankového území pouze orazítkovala pravou konstrukci. Zhruba deset minut před přestávkou napřáhl z více jak pětadvaceti metrů japonský záložník Saito a jeho tečovanou ránu srazil Nick Viergever o několik decimetrů vedle bližší tyče.

Sparta pokračovala v aktivitě také po změně stran a síť dokázala rozvlnit v 56. minutě zásluhou zkušeného Vita van Crooije, jenomže jeho úspěšná střela k levé tyči nakonec neplatila kvůli předchozímu nedovolenému zákroku centrujícího Samba na Boussaida. A naopak zhruba čtvrthodiny před koncem základní hrací doby to byl právě hostující kapitán Viergever, který poslal duel do prodloužení pohotovou přízemní střelou z bezprostřední blízkosti doprostřed branky.

V třicetiminutovém prodloužení k ničemu zásadnímu nedošlo, neboť se oba soupeři soustředili na pozornou práci v defenzívě, rozhodnout tedy musely kopy z pokutové značky. K prvnímu zaváhání došlo ve čtvrté sérii, kdy neuspěl hostující Brouwers, ovšem vzápětí ho v páté sérii napodobil domácí Auassar a po proměněné penaltě Bozdogana se tedy pokračovalo. V šesté sérii měl nejprve přesnou mušku Sambo, a když následně brankář Olij vychytal ránu Van der Hoorna, tak na trávníku stadionu Het Kasteel vypukly bujaré oslavy.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele