základní část, 23. kolo
24.02.2023 20:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Michael Silberbauer (© twitter/FC Utrecht)

Oslabená Sparta nezvládla závěrečných dvacet minut a konkurenčnímu Utrechtu podlehla 0:3

Rotterdamský celek předvádí v letošním ročníku skvělé výkony a bojuje o přímý postup do evropských pohárů, ovšem po minulé jasné porážce s mistrovským Ajaxem (0:4) nezvládl ani páteční předehrávku 23. kola s Utrechtem a hlavně kvůli vyloučení kapitána Adila Auassara pět minut po přestávce prohrál 0:3. V tabulce sice zůstal na šesté příčce se sedmatřiceti body, ale právě FC se na něj bodově dotáhlo a je sedmé jen vinou horšího skóre.

Svěřenci trenéra Mauriceho Steijna i v deseti drželi krok se svým rivalem, avšak v 74. minutě inkasovali a poté museli hrát na obrovské riziko, z čehož pramenily další dvě obdržené branky. První poločas byl z diváckého pohledu naprosto neatraktivní a nic zajímavého se v něm nestalo, vše se ale změnilo hned po začátku druhého dějství. Při standardní situaci Sparty totiž Auassar neudržel nervy na uzdě a loktem do obličeje udeřil Klaibera, rozhodčí Kooij mu po přezkoumání videozáznamu správně udělil přímou červenou kartu.

Domácí se i přesto mohli dostat do vedení z následné standardní situace, nicméně Vito van Crooij ranou z dobrých třiceti metrů orazítkoval levou konstrukci a dorážející Lauritsen pak zamířil o kousek nad břevno. Ihned na to přilétl směrem ke Kooijovi kelímek s tekutinou a ten vzápětí ukončil první poločas. Sparta po výměně stran pečlivě bránila, jenže zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasovala rozdílovou trefu.

Utrecht se dostal do vedení zásluhou Victora Jensena, jenž po parádní narážečce Van de Streeka zamířil přímo k protější tyči. FC pak začalo využívat okének v obraně soupeře a v 88. minutě pojistilo svůj náskok, jelikož Othman Boussaid usměrnil svůj projektil z dvanácti metrů do bližšího spodního růžku. Neuběhla ani minuta a gólový účet uzavřel Anthony Descotte, jehož přízemní pokus z hranice šestnáctky zapadl k pravé tyči. Stejný hráč rozvlnil síť i v nastaveném čase, jenomže tento gól nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele