play off o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
08.06.2023 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Michal Sadílek (© AFP)

Twente i díky Sadílkově asistenci zachránilo se Spartou remízu v nastavení

Twente v posledních týdnech působilo velmi suverénním dojmem a až do tohoto čtvrtečního střetnutí dokázalo zvítězit šestkrát za sebou, ovšem teď bylo blízko k nelichotivé porážce a teprve ve třetí minutě nastavení zařídil nadějnou remízu Ramiz Zerrouki. Celek z Enschede tak bude mít v nedělní odvetě na vlastním stadionu mírnou výhodu, nicméně vzhledem k výkonu rotterdamského protivníka ho nic jednoduchého nečeká.

Svěřenci trenéra Mauriceho Steijna si v předchozím kole vyšlápli na silný Utrecht díky zvládnutému penaltovému rozstřelu a také teď drželi se svým protivníkem krok. V hostujícím dresu nastoupili oba čeští reprezentanti a na trávníku byli od začátku až do samotného konce, Michal Sadílek se navíc blýskl finální přihrávkou na vyrovnávací gól. Hosté vstoupili do zápasu o něco aktivněji a do vedení se mohli dostat krátce po deseti odehraných minutách.

Na pravé straně šestnáctky se zjevil nejlepší střelec týmu Václav Černý, avšak po krátkém úniku nepropálil z mírného úhlu připraveného gólmana Olije. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil ihned po změně stran. Zhruba po čtyřiceti sekundách druhého dějství způsobil pokutový kop právě Černý, jelikož ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil japonského štírka Saita a rozhodčí Manschot bez váhání ukázal na penaltový puntík.

K němu se postavil tradiční exekutor Vito van Crooij a s velkým štěstím zamířil doprostřed branky kolem brankáře Unnerstalla. V následujícím průběhu mířili těsně vedle Zerrouki s Černým a Sadílkův pokus parádně zneškodnil Olij, v závěrečných dvaceti minutách neměli na opačné straně přesnou mušku ani Verschueren s De Guzmanem. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil alžírský záložník Zerrouki, který po centru Sadílka z pravého křídla předskočil Olije a hlavou zavěsil přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele