základní část, 7. kolo
17.09.2022 16:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta pozdním gólem z penalty otočila vývoj s Groningenem a získala důležité tři body

Sparta potvrdila zlepšenou formu z poslední doby, a i když ještě necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem prohrávala, tak nakonec otočila vývoj v poslední minutě základní hrací doby díky proměněné penaltě Vita van Crooije. Celkově dosáhla na třetí výhru z předchozích čtyř utkání a tabulkou se posunula už na sedmou pozici s deseti body. Naopak FC utrpělo třetí porážku v sezóně a kleslo na dvanáctou příčku s osmi body.

Domácí vstoupili do sobotního utkání přeci jen o něco aktivněji a první možnost si vypracovali přesně po sedmi odehraných minutách, avšak Sambovu dělovku z dobrých pětadvaceti metrů parádně odvrátil do strany pozorný brankář Verrips. Krátce po odehrané čtvrthodině dokázala Sparta dokonce rozvlnit síť, jenomže trefa z bezprostřední blízkosti v podání Auassara nakonec neplatila vinou předchozího těsného ofsajdu.

Ve 29. minutě se postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů pozdější hrdina Van Crooij a skvěle mířil do bližší šibenice, nicméně i v tomto případě se vytáhl fantastický Verrips a míč odvrátil na rohový kop. Od tohoto momentu tempo hry výrazně opadlo, hosté z ničeho nic udeřili po hodině hry. Centr Määttäy z levého křídla dokázal zužitkovat Ricardo Pepi, když svou hlavičku z hranice brankového území usměrnil přímo k pravé tyči.

Ovšem neuběhlo ani dalších dvanáct minut a bylo srovnáno. Po rohovém kopu Van Crooije si udělal dostatek prostoru k hlavičce Sven Mijnans a zamířil přesně k bližší konstrukci. Poté se zdálo, že se výsledek měnit nebude, ale Mike te Wierik evidentně podrazil unikajícího Lauritsena a Van Crooij s velkým přehledem proměnil pokutový kop střelou do protipohybu naprosto bezmocného Verripse.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele