základní část, 3. kolo
21.08.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bergwijn přisoudil na půdě Sparty výhru Ajaxu

Zkraje nového ročníku Eredivisie se Ajax poměrně dost nadřel na očekávanou výhru na půdě Fortuny, ani druhý ligový venkovní zápas pro něj přitom nepředstavoval snadný test. Nakonec o jeho uzmutí třech bodů rozhodla jediná trefa, o níž se postaral v první půli Steven Bergwijn. Sparta tak po Alkmaaru nedokázal vyzrát ani na dalšího favorita nizozemské nejvyšší soutěže.

Jakýsi občasný nesoulad ve hře amsterdamského celku, jenž se snaží po odchodu kouče Erika ten Haga plynule navázat na minulé úspěšné roky, byl k vidění třeba už v 8. minutě, to když se bránící Blind nepohodl s brankářem Pasveerem, poskakujícího míče se tedy chopil číhající Sambo, který se již chystal zakončit, než ho na poslední chvíli přece odzbrojil stoper Bassey.

Až ve 25. minutě se de Godenzonen snad poprvé zásadněji osmělili. Tadič se chopil exekuce přímého volného kopu, levačkou obstřelil zeď, gólman Olij byl ale na jeho pokus připravený. Ve 27. minutě byli následně hosté vstřelenému gólu do té chvíle vůbec nejblíže, u tyčky se zjevil osamocený Rensch, jenomže z blízkosti ve skluzu trefil pouze brankovou konstrukci.

Ve 37. minutě přišel na řadu klíčový okamžik tohoto střetnutí. Blind u levé lajny vybojoval balón pro Bergwijna, ten si sběhl až těsně za pokutové území a odtud ho pravačkou směroval po zemi do spodního rohu brány. Sparta žádnou odpověď na inkasování nenašla, mohla být ve finále ráda, že neprohrála ještě vyšším rozdílem, jelikož svoje solidní šance ve druhém dějství neproměnili stále aktivní Brobbey, jehož pumelice narazila do břevna, či v 85. minutě Taylor.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele