základní část, 23. kolo
25.02.2023 18:45 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Etienne Vaessen (© AFP)

Heerenveen prohlubuje krizi, další blamáž zaznamenal s rozjetým Waalwijkem

Heerenveenu se poslední dobou vůbec nedaří, jelikož z předchozích šesti zápasů získal jen šest bodů, a nyní i přes nadějný začátek utrpěl potupnou porážku 1:4 s podceňovaným Waalwijkem. Přitom ještě krátce po hodině hry vedl, jenže poté během pouhé půlhodiny inkasoval hned čtyřikrát a tabulkou se propadl na desáté místo s třiceti body. Naopak RKC potvrdilo výbornou formu a svého sobotního rivala předskočilo, s dvaatřiceti body je momentálně osmé.

Domácí měli v prvním poločase navrch a celkem zaslouženě se dostali do vedení. Těsně před prvním gólem tohoto utkání spálil svou možnost Rami Al Hajj, který se po tvrdé střele dostal k dorážce a mířil přímo pod břevno, ovšem vynikající zákrok předvedl brankář Vaessen a balón dokázal vytěsnit nad svou branku. SC přeci jen vedlo zhruba deset minut před přestávkou, kdy Nunnely hlavičkoval do pravé tyče a dobíhající Sydney van Hooijdonk již měl snadnou úlohu.

Svěřenci trenéra Keese van Wonderena skvěle vstoupili také do druhého poločasu a za nespočet neproměněných možností nakonec byli až příliš tvrdě potrestáni. Nejprve se blýskl Vaessen proti dělovce aktivního Van Hooijdonka, vzápětí stejný hráč netrefil pravou tyč o decimetry a poté opět čaroval strážce RKC proti razantní střele Olssona z hranice šestnáctky. Hosté naprosto nečekaně vyrovnali v 61. minutě.

Florian Jozefzoon převzal balón na levé straně, následně si ho navedl blíže do středu až před hranicí pokutového území a svůj skákavý pokus usměrnil přesně do protějšího dolního růžku. Za dalších pět minut mohl Heerenveenu vrátit vedení Al Hajj, jenomže jeho kroucený pokus se odrazil od pravé tyče do zámezí. Rozhodující okamžiky tohoto střetnutí byly k vidění v rozmezí 75. - 77. minuty.

Mírný outsider totiž během necelých tří minut vsítil dvě rozhodující branky. Nejprve dokázal otočit vývoj Julian Lelieveld, jenž z osmi metrů chladnokrevně zavěsil pod horní tyčku, ihned na to skóroval také Yassin Oukili fantastickou střelou ze čtrnácti metrů do pravé šibenice - 1:3. V nastaveném čase ještě uzavíral gólový účet Jozefzoon svou druhou trefou v utkání, neboť po prudké přihrávce Bakariho zblízka dopravil míč do zcela prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele