základní část, 21. kolo
12.02.2023 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Feyenoord zvládl těžkou úlohu v Heerenveenu a po výhře 2:1 se vrátil do čela Eredivisie

Feyenoord předvádí v tomto ročníku vyrovnané výkony a hlavně proto se mu stále daří hájit vedoucí postavení v nizozemské nejvyšší soutěži. V jednadvaceti duelech prohrál pouze jednou, uplynulý víkend zachránil ve šlágru s PSV bod v samém závěru a teď díky dobře zvládnutému prvnímu poločasu porazil konkurenční Heerenveen 2:1. V tabulce se tak vrátil na první místo se šestačtyřiceti body a před druhým Alkmaareem je stále o body dva.

Naopak SC prohloubilo své současné trápení, na ligové scéně utrpělo dokonce čtvrtou porážku za sebou a se sedmadvaceti body mu patří až osmá pozice. Přitom svěřenci Keese van Wonderena začali s velkým odhodláním a poprvé rozvlnili síť krátce po odehrané čtvrthodině. Po rohovém kopu a obrovském závaru v šestnáctce Feyenoordu dorážel míč do zcela odkryté branky Bochniewicz, nicméně jeho trefa neplatila kvůli předchozímu ofsajdovému postavení Nunnelyho.

Hosté z ničeho nic udeřili v polovině úvodního dějství. Do vedení je dostal dvaadvacetiletý obránce Lutsharel Geertruida, který po rohovém kopu z pravé strany a prodloužené hlavičce Hancka přelstil ofsajdovou past a z bezprostřední blízkosti nasměroval míč do zcela prázdné branky. Svěřence trenéra Arnheho Slota tento moment evidentně povzbudil a ve 34. minutě přidali druhý uklidňující gól.

Mexický reprezentační útočník Santiago Giménez si po přihrávce Wieffera navedl balón blíže do středu hrací plochy a jeho tečovaná střela z patnácti metrů nakonec se štěstím zapadla do levého spodního růžku. V samém závěru první půle mohl definitivně rozhodnout Timber, ale jeho dělovka prosvištěla o pár decimetrů nad břevnem.

Heerenveen se po změně stran k ničemu nebezpečnému nedostával, i přesto zdramatizoval tento duel zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. O snížení se postaral střídající Sijb van Ottele, jenž se ani ne po šedesáti sekundách strávených na trávníku opřel do odraženého míče z dvaadvaceti metrů a naprosto fantasticky ho poslal do bližší šibenice. Jenomže to bylo ze strany SC vše, a na výsledku se tedy nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele