základní část, 12. kolo
29.10.2022 16:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Utrecht otočil vývoj v Heerenveenu a rázem ho v tabulce předskočil

12. kolo nizozemské nejvyšší soutěže otevřel vyrovnaný souboj dvou týmů, které by se po letech chtěly vrátit do evropských pohárů. Z tříbodového zisku se nakonec radovali hosté z Utrechtu, kteří nepříznivý stav srovnali ještě do přestávky a o svém úspěchu rozhodli po dvaceti minutách druhého poločasu. Díky druhému vítězství v řadě se vyhoupli na sedmé místo s osmnácti body, SC má na kontě o bod méně a kleslo na osmou příčku.

Domácí tedy nenavázali na minulý skalp posledního Volendamu (3:1) a nejlepší pětka se jim opět vzdaluje. Do tohoto sobotního duelu přitom vstoupili velmi aktivně a během úvodní desetiminutovky si vytvořili dvě nadějné příležitosti. Nejprve zahrozil Rami Al Hajj, který mířil k pravé tyči, jenže pozorného brankáře Barkase nepřekvapil. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena se mohli dostat do vedení v 9. minutě.

Po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek propadla přihrávka z pravé strany ke zcela osamocenému Sydneymu van Hooijdonkovi, jenž na nic nečekal a vypálil z dvanácti metrů, ovšem Barkas famózním zákrokem vyrazil balón do strany. Domácí se dočkali zaslouženého vedení krátce po odehrané půlhodině. Gólový účet otevřel právě Van Hooijdonk, jenž si po měkoučkém pasu Köhlerta seběhl do brankového území a prudkou hlavičkou nekompromisně rozvlnil síť.

Hosté se od této chvíle přeci jen osmělili a minutu před vypršením základní hrací doby první půle srovnali. Přesnou mušku měl Anastasios Douvikas, neboť ten po centru Toornstry poslal svůj nechytatelný volej přímo pod břevno a gólman Noppert se nestačil ani ohlédnout. Heerenveen si chtěl vzít zpět svůj ztracený náskok zhruba pět minut po výměně stran, ale kroucenou technickou střelu Sarra brilantně odvrátil do zámezí Barkas.

Utrecht převrhl misky vah na svou stranu v 66. minutě. O vítěznou trefu se postaral třiadvacetiletý francouzský obránce Modibo Sagnan hostující v klubu ze španělského Realu Sociedad, když se dostatečným důrazem zbavil hned tří bránících protihráčů a z deseti metrů chladnokrevně zavěsil do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele