play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
01.06.2023 18:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Václav Černý (© AFP)

Černý opět skóroval a Twente i díky němu veze úvodní výhru z Heerenveenu

Twente vstupovalo do play-off o Konferenční ligu jako největší favorit na jediné postupové místo a úvodní kolo zahájilo nadějně, jelikož díky trefě českého útočníka Václava Černého a pozdní brance Manfreda Ugaldeho zvítězilo na stadionu Abe Lenstra nejtěsnějším poměrem 2:1 a přiblížilo se tak k finálovému kolu. Domácí sice nepředvedli špatný výkon, ale za svým protivníkem přeci jen zaostávali.

Kromě Černého, který si svými výkony vysloužil cenu pro nejlepšího hráče měsíce května celé Eredivisie, nastoupil v zahajovací sestavě vyzyvatele z Enschede i druhý český reprezentant Michal Sadílek a ten byl stejně jako Černý střídán v 83. minutě. Svěřenci trenéra Rona Janse z ničeho nic udeřili po necelých dvaceti odehraných minutách. FC poslal do vedení právě Černý, jenž po vynikající kolmici Ugaldeho přelstil ofsajdovou past a sám před brankářem Noppertem nezaváhal, neboť ho chytře obstřelil z bezprostřední blízkosti.

Domácí se však postupem času stále častěji dostávali do hry a kýženého vyrovnání se dočkali v nastaveném čase prvního poločasu. Po hezké akci na levém křídle získal balón Thom Haye a jeho tvrdý projektil z pětadvaceti metrů zaplachtil do sítě kolem náruče chybujícího gólmana Unnerstalla. Twente si chtělo vzít zpět ztracený náskok krátce po odehrané hodině, ale hezký průnik Ugaldeho byl nakonec zastaven zhruba dva metry před brankovou čarou.

V polovině závěrečného dějství naopak chtěl otočit vývoj Heerenveen, jenomže pokus Sahraouiho výtečně zneškodnil Unnerstall a pak Olsson minul levou tyč o několik decimetrů. V následujícím průběhu se dvakrát blýskl také strážce SC Noppert, nicméně ve třetí nastavené minutě přeci jen kapituloval podruhé. O osudu tohoto čtvrtečního střetnutí rozhodl aktivní Ugalde, když z hodně ostrého úhlu překvapivě pokořil přesouvajícího se Nopperta.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele