základní část, 30. kolo
22.04.2023 18:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Emmenu (© AFP)

Emmen zvládl bitvu v Heerenveenu a po výhře 3:2 opustil sestupové pásmo

Heerenveen nedokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Emmenu a přes poločasové vedení i další dvě trefy kanonýra Sydneyho van Hooijdonka prohrál 2:3. SC sice v zápase dvakrát vedlo o jednu branku, ale v dresu FC zažil úžasný večer forvard Ole Romeny, který díky hattricku za pouhých čtyřiačtyřicet minut zařídil svému celku nesmírně důležité tři body.

Svěřenci trenéra Keese van Wonderena tak opět ztratili v boji o play-off Konferenční ligy a v tabulce zůstávají na devátém místě s osmatřiceti body, hosté naopak poskočili na patnáctou příčku s osmadvaceti body, i když před šestnáctou barážovou pozicí Excelsioru jsou jen díky příznivějšímu skóre. Van Hooijdonk skóroval hned osmkrát z předchozích šesti odehraných utkání a s patnácti trefami se dokonce vyhoupl na čelo tabulky střelců celé Eredivisie.

Svůj výběr dostal do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách, když po hezké akci na pravé straně a následné finální přihrávce Olssona na nic nečekal a z první zavěsil přímo k pravé tyči mimo dosah brankáře Van der Harta. Ve zbývajícím průběhu první půle již k ničemu nebezpečnému nedošlo, do druhého dějství vstoupil mnohem lépe Emmen a ani ne po dvou odehraných minutách nečekaně vyrovnal.

Teprve dvaadvacetiletý Romeny obdržel vynikající pas Antonisseho z levého křídla a v brankovém území snadno uklidil balón ze tří metrů pod levou šibenici. Heerenveen si však vzal zpět ztracený náskok po necelé hodině hry. Te Wierik totiž po přímém volném kopu zbytečně zatáhl za dres Van Amersfoorta a rozhodčí Van der Laan po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík.

K němu se postavil právě Van Hooijdonk a s přehledem zamířil k pravé konstrukci do protipohybu Van der Harta. Hosté však podruhé vyrovnali v 75. minutě, neboť po špatné rozehrávce SC chtěl odkopnout míč do bezpečí Bochniewicz, jenže trefil jen důrazného Romenyho a balón vzápětí zapadl k bližší tyči. Když už se zdálo, že se nerozhodný výsledek měnit nebude, tak Romeny ve druhé nastavené minutě zkompletoval svůj hattrick pohotovou hlavičkou z bezprostřední blízkosti po fantastickém centru střídajícího Assehnouna.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele