základní část, 4. kolo
27.08.2022 18:45 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Waalwijk dvougólové vedení neuhájil, Vitesse získalo první bod v sezóně

Ani na čtvrtý pokus se Vitesse nepodařilo uzmout v Eredivisie vítězství. Ve finále však může být rádo, že utnulo sérii tří porážek v řadě a že urvalo svůj první bod v sezóně. I Waalwijk byl po třech odehraných utkáních stejně jako jeho soupeř bez jediné výhry, neměl k ní nyní vůbec daleko, dvoubrankový náskok ale neuchoval. Během deseti minut se na něj totiž SBV dotáhlo.

Že Vitesse nebude čekat jednoduchá pořízená, naznačily už úvodní minuty prvního poločasu. Především Jozefzoon byl evidentně slušně v ráži, v 7. minutě se dostal do blízkosti brankáře Scherpena, jeho oblouček ovšem nakonec domácí muž v rukavicích likvidoval. Ve 31. minutě prověřil schopnosti Scherpena rovněž Oukili, avšak ani v tomto případě se skóre nezměnilo.

Ve 35. minutě se už každopádně RKC dočkalo své odměny. Vroegh ze středu pole vyslal na zteč naběhnuvšího si Jozefzoona, proti němu nedokázal Scherpen vyběhnout včas, takže se tentokráte přece konal jakýsi úspěšný lob. Zkraje druhé půle sice mohl srovnat stav Manhoef, ovšem gólman Vaessen tutovku vychytal, a naopak Waalwijk na opačné straně udeřil gólově podruhé, to když Bel Hassani přímý volný kop zahrál a mistrně a přes zeď vystřelil k tyčce.

Nicméně arnhemský výběr ani za nepříznivé situace zbraně nesložil a nasměroval zápas aspoň do remízy. Po hodině hry bránící Gaari stáhl k zemi ve vlastní šestnáctce Frederiksena, sudí van Boekel nařídil penaltu, k té se postavil Bero, jenž mířil zkušeně do protipohybu Vaessena. Tlak domácí sílil i nadále, až se jim v 71. minutě podařilo rozvlnit síť znovu. Wittekův centr z rohového čtvrtkruhu se snesl na hranici brankového území, odkud hlavou zacílil Flamingo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele