základní část, 1. kolo
07.08.2022 14:30 CET
2 : 5
(1:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord po ofenzivním koncertu porazil neoblíbené Vitesse vysoko 5:2

Feyenoord vstoupil do nového ročníku naprosto famózním způsobem a po pětigólovém přídělu konkurenčnímu Vitesse zvítězil hladce po výsledku 5:2. Díky úspěchu v nedělním šlágru úvodního kola přerušil své tříleté čekání na výhru nad SBV a navíc se dobře naladil na nadcházející průběh zahrnující evropské poháry. Domácí sice dobře začali, jenomže pak nedokázali odvracet jeden útočný výpad za druhým.

Celek z Arnhemu přitom neprohrál s rotterdamským favoritem již šestkrát v řadě a po necelých dvaceti odehraných minutách to vypadalo, že svou šňůru ještě protáhne. Svěřenci německého trenéra Thomase Letsche se dostali do vedení zásluhou Milliona Manhoefa, jenž si po zpětné nahrávce Witteka z levé strany udělal v pokutovém území dostatek prostoru ke střele a z patnácti metrů dopravil balón do sítě s pomocí bližší tyče.

Rotterdamský celek se od tohoto okamžiku dostával postupně do hry a o vyrovnání se postaral krátce po odehrané půlhodině. První trefu hostujícího týmu v nové sezóně obstarali dvě nové posily, jelikož Szymański svou přesně načasovanou přihrávkou na levé křídlo uvolnil rozběhnutého Patrika Wålemarka a ten křižným přízemním pokusem z hranice šestnáctky zamířil přímo do protějšího spodního růžku.

Neuběhlo ani dalších deset minut a vývoj otočil další novic v kádru Danilo. Brazilský forvard po svém příchodu z amsterdamského Ajaxu využil precizně zahraného přímého volného kopu Szymańskiho a hlavou ze sedmi metrů nekompromisně překonal marně se natahujícího gólmana Houwena. Domácí však po změně stran nesložili své zbraně a v 56. minutě se vrátili zpět do hry o bodový zisk.

Na 2:2 srovnal dánský forvard Nikolai Baden Frederiksen, který po geniálním vysunutí od Manhoefa stanul zcela sám ve středu šestnáctky a po zemi se chladnokrevně trefil k pravé konstrukci. Rozhodující pasáž byla k vidění v rozmezí 61 - 69. minuty, kdy výběr vedený koučem Arnem Slotem nasázel hned tři góly. Nejprve si vzal zpět ztracené vedení po zásahu dalšího nově příchozího útočníka Javaira Dilrosuna.

Ten na pravé straně pokutového území vykouzlil mezi dvěma bránícími protihráči unikátní lob a s grácií ho usměrnil do vzdálenější šibenice, domácí strážce se jen naprázdno proletěl vzduchem. O pět minut později skóroval podruhé v zápase Danilo, jelikož obrovskou chybu při rozehrávce vyrobil Houwen. Danillo totiž přečetl jeho úmysl a snadno ho obral o míč, následně pak z dvanácti metrů snadno zakončoval do zcela prázdné branky.

Gólový účet utkání uzavřel za další tři minuty obránce Lutsharel Geertruida, neboť se i přes krkolomné zpracování po pobídce Toornstry zjevil sám před Houwenem a zblízka ho bez potíží obstřelil. Vitesse se v příštím kole pokusí složit reparát na půdě jiného rotterdamského týmu Excelsioru, Feyenoord přivítá nevyzpytatelný Heerenveen.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele