základní část, 21. kolo
12.02.2023 14:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse i v deseti zvládlo duel s Utrechtem a opět potvrdilo zlepšující se formu

Celek z Arnhemu rozhodně nemůže být se svým letošním účinkováním příliš spokojen, na druhou stranu zažívá v posledních týdnech citelné zlepšení a boj o evropské poháry tak ještě nemusí být ztraceny. V tomto nedělním utkání s rozjetým Utrechtem nebyl považován za favorita a navíc krátce po změně stran přišel o vyloučeného Carlense Arcuse, ale i přesto se ve zbývajícím průběhu hned dvakrát prosadil a tabulkou se posunul na dvanácté místo.

SBV má na kontě třiadvacet bodů a díky tomuto tříbodovému úspěchu zažehnalo bezprostřední nebezpečí sestupového pásma. FC pro změnu nenavázalo na nedávný postup do čtvrtfinále národního poháru a v Eredivisii prohrálo téměř po měsíci, v tuto chvíli zůstává na šesté pozici s třiatřiceti body. První poločas nenabídl prakticky nic zajímavého a za zmínku stojí jen propagační pokusy, se kterými neměl ani jeden z brankářů jakékoli problémy.

Jeden z důležitých okamžiků se zrodil v 51. minutě. Arcus totiž hodně nevybíravým způsobem přišlápl koleno odkopávajícího Van de Streeka a rozhodčí van der Laan po kontrole videozáznamu zaslouženě vytáhl červenou kartu. Avšak svěřence trenéra Phillipa Cocuho tento okamžik rozhodně nepoložil a ba naopak se zdálo, že jim ještě více pomohl, neboť se krátce po hodině hry dostali do senzačního vedení.

Těsně předtím přežili klinickou smrt, když přízemní ránu Van de Streeka odkopával do bezpečí těsně před brankovou čarou dobře postavený Oroz. O pár minut později skóroval na opačné straně Million Manhoef, jenž se po rychlém náběhu zbavil hned dvou bránících protihráčů a svůj přízemní pokus uklidil přesně do protějšího spodního růžku.

Utrecht se pak snažil přidat a k vyrovnání měl blízko v předposlední minutě základní hrací doby, avšak střídající Brouwers svou prudkou hlavičkou pouze orazítkoval pravou tyč. Ve čtvrté nastavené minutě naopak pečetil výhru Vitesse Maximilian Wittek, jelikož dlouhý únik téměř z poloviny hřiště zakončil geniálním lobem doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele