základní část, 11. kolo
22.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Vitesse odčinilo pohárovou blamáž a v Eredivisii podruhé v řadě vyhrálo

Vitesse sice ve středu nezvládlo bitvu 1. kola národního poháru s amatérským týmem Kozakken Boys a vypadlo s ním po penaltovém rozstřelu, ale nyní v Eredivisii podruhé v řadě vyhrálo, neboť hlavně díky povedenému prvnímu poločasu zdolalo Emmen 2:1. V tabulce rázem poskočilo na jedenácté místo s dvanácti body, naopak soupeř je sedmnáctý se šesti body a po nedělní dohrávce Volendamu může dokonce klesnout na úplně poslední osmnácté místo.

Hosté přitom nepředvedli úplně špatný výkon a k překvapivému bodovému zisku neměli až tak daleko. Hned svou první velkou možnost po necelých osmi odehraných minutách přetavili v gól, když Mark Diemers zakroutil balón z dvanácti metrů přímo k protější tyči, ovšem při finální přihrávce se nacházel ve velmi těsném ofsajdu a jeho zásah proto neplatil. Emmen znovu zahrozil krátce po dvaceti odehraných minutách.

Na pravé straně šestnáctky se zjevil volný Miguel Araujo, jenomže z bezprostřední blízkosti nepropálil vynikajícího brankáře Reizigera. SBV z ničeho nic prorazilo ve 26. minutě. Po pobídce z pravé strany si před hranicí brankového území udělal dostatek prostoru Gabriel Vidović a přízemním pokusem překonal marně se natahujícího gólmana Van der Harta. O pár desítek vteřin později chtěl přidat druhou trefu Kozlowski, avšak ten z osmi metrů pouze orazítkoval vzdálenější konstrukci.

Domácí pojistili vedení přesně v polovině úvodního dějství. Maximilian Wittek se postavil k přímému volnému kopu od pravého rohu šestnáctky a překvapivou skákavou střelou usměrnil míč k přední tyči. Hosté zdramatizovali tento duel přesně v polovině druhé půle, jelikož snížil aktivní Diemers tečovanou ranou pod břevno, nicméně hosté se ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedostali.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele