základní část, 24. kolo
03.03.2023 20:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar zvládl vyrovnaný duel v Arnhemu, jako jediný skóroval Jesper Karlsson

Jeden z hlavních kandidátů na zisk mistrovského titulu Alkmaar zvládl generálku před osmifinále Konferenční ligy s italským Laziem a díky trefě švédského útočníka Jespera Karlssona po necelé půlhodině hry zdolal houževnaté Vitesse nejtěsnějším poměrem 1:0. Tabulkou Eredivisie se tedy posunul na druhé místo s padesáti body o dva body za vedoucí Feyenorod, naopak SBV po třetí ligové porážce v řadě zůstává třinácté s třiadvaceti body.

Páteční předehrávka 24. kola se zprvu nesla v opatrném duchu a ani jeden celek se nemohl k ničemu dostat, nicméně v 29. minutě se zrodil rozhodující okamžik. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko si Karlsson rychle vyměnil balón s Kerkezem, vzápětí si ho navedl před hranici pokutového území a svůj razantní projektil usměrnil přímo k bližší tyči. Domácí brankář Scherpen si sice na míč sáhl, ale v cestě do vlastní sítě mu zabránit nedokázal.

Hosté mohli zvýšit svůj náskok za další čtyři minuty po chybné rozehrávce Vitesse ve středu hřiště, jenomže ve vyložené možnosti selhal Odgaard a z hranice šestnáctky netrefil pravou konstrukci zhruba o půl metru. V samém závěru první půle opět zahrozil nesmírně agilní Karlsson, tentokráte však jeho přízemní pokus z patnácti metrů minul levou tyč o několik decimetrů.

Hosté měli navrch i po změně stran a svého protivníka vůbec k ničemu nepouštěli, sami naopak vyráželi do rychlých brejků. O svém úspěchu chtěli definitivně rozhodnout v 65. minutě, kdy americký záložník Mihailovic uprchl téměř z poloviny hřiště, avšak poté nezvolil ideální zakončení a svou závěrečnou pumelici neusměrnil mezi tyče. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho si ve zbývajícím průběhu žádný tlak nevypracovali a k vyrovnávacímu gólu měli hodně daleko.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele