základní část, 23. kolo
26.02.2023 14:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Steven Bergwijn v souboji s Nicolasem Isimatem-Mirinem (© AFP)

Ajax zvládl bitvu s Vitesse a po výhře 2:1 zůstává v tabulce druhý

Obhájce mistrovského titulu Ajax sehrál ve čtvrtek neúspěšný duel play-off o osmifinále Evropské ligy s berlínským Unionem a po porážce 1:3 byl vyřazen, nyní se v hodně krátkém časovém úseku musel nachystat na zvedajícího se konkurenta z Arnhemu. A nakonec díky trefě Edsona Álvareze necelých deset minut po změn stran zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. V Eredivisie se proto udržel na druhém místě s devětačtyřiceti body o tři body za vedoucím Feyenoodem.

Naopak SBV nedokázalo odčinit nedávné zaváhání na půdě nováčka z Volendamu (0:2). A po druhé porážce za sebou mu tedy stále patří až třináctá pozice s pouhými třiadvaceti body na kontě.

Úvodní půlhodina nic zásadního nepřinesla. Poté se z ničeho nic dostali do překvapivého vedení svěřenci trenéra Phillipa Cocuho. Těsně před první brankou selhal slovenský krajánek Bero, jenž neuspěl tváří v tvář proti brankáři Rullimu a vybojoval pouze rohový kop.

Nicméně Vitesse po jeho zahrání přeci jen udeřilo, jelikož po přesném pasu Witteka prudce hlavičkoval ze sedmi metrů Marco van Ginkel a balón usměrnil k levé konstrukci. Favorit však na sebe nenechal čekat s odpovědí příliš dlouho a ani ne o dvě minuty později srovnal stav zásluhou Davyho Klaassena. Zkušený třicetiletý záložník se po přímém volném kopu Tadiče zjevil před hranicí brankového území a šajtlí nasměroval odražený míč doprostřed branky.

V následujícím průběhu se nic zásadního nestalo, rozhodující okamžik byl k vidění v 54. minutě. Již zmiňovaný Álvarez se totiž objevil ve volném prostoru po přesně zahraném rohovém kopu z levé strany v podání Tadiče a svou prudkou hlavičkou zamířil pod břevno kolem marně se natahujícího gólmana Scherpena.

Zhruba v polovině druhého poločasu měl na kopačce srovnání Manhoef, avšak ten po krátkém úniku neuspěl se svým obstřelem, pozorný Rulli vyrazil balón před sebe. SBV se až do závěrečného hvizdu nedala upřít snaha, nicméně žádnou gólovou možnost si už nevypracovalo. V příštím kole se pokusí zabrat proti druhému Alkmaaru, na AFC čeká nevyzpytatelný Nijmegen.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele