základní část, 22. kolo
19.02.2023 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Souffian El Karouani a Lasse Schöne, důležité prvky sestavy Nijmegenu (© AFP)

Nijmegen po čtyřech kolech zase vyhrál, venku hravě předčil Excelsior

Nijmegen utnul sérii bez výhry, v posledních čtyřech ligových kolech urval na své konto jen dva body, tříbodový výsledek si však tentokráte vysloužil zcela po právu. Excelsior naopak nenapravil minulou vysokou porážku v Alkmaaru, i nyní nevsítil jediný gól. Ale především jeho šance na úspěch notně ovlivnilo vyloučení Redouana El Yaakoubiho zkraje druhé půle.

Hosté se opřeli do svého útočného podnikání už od úvodních pasáží, v 18. minutě rozehrál rohový kop Tavsan centrem na zadní tyčku, kam si naběhl Iván Márquez, avšak z blízkosti svou hlavičkou trestuhodně netrefil. V závěru poločasu se již každopádně NEC dočkalo první trefy. Tentokráte se na vzdálenější tyči objevil Mattsson, jehož dlouhým pasem z pravé strany pobídnul Verdonk, a chytré zakončení hlavou dopadlo obloučkem do brankové sítě.

Jestliže Excelsior o přestávku střádal plány na nějaký zvrat ve druhém dějství, pak mu do jeho plánů hodil pořádně vidle moment ze 47. minuty. El Yaakoubi ve středu pole zbytečně ostře atakoval ve skluzu Tavsana, vyfasoval žlutou kartu, a protože už jednu měl, uviděl také tu červenou.

Přesilovku pak Nijmegen přetavil ještě ve dva přesné zásahy. V 73. minutě nebojácný El Karouani naběhl středem pole až do šestnáctky a střelu umístil levačkou parádně k brankové konstrukci. Vítězství pak ještě pečetil v 85. minutě střídající Musaba, který si od pravé lajny seběhl až za hranici vápna, narovnal si balón na pravou nohu a dělovkou zacílil výstavně do šibenice. Gólman van Gassel se po míči jen smutně ohlédl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele