základní část, 31. kolo
07.05.2023 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord vyhrál na půdě městského rivala a může v příštím kole slavit titul

Hráče Feyenoordu Rotterdam nijak nerozhodila včerejší výhra pronásledujícího PSV a vyhráli na hřišti městského rivala Excelsioru po poměrně vyrovnaném průběhu 0:2. O první gól zápasu se postaral už v úvodní desetiminutovce Giménez, který ve druhé půli přidal také potvrzující gól.

První gólová akce hostů v úvodu utkání působila ve svém začátku vcelku nenápadně. Paixao zatočil z hloubi pole centr do pokutového území, který ale našel přesně hlavu nabíhajícího Giméneze, a ten prudkou hlavičkou potvrdil svou skvělou střeleckou formu a vrátil se boje o titul nejlepšího střelce celé Eredivisie.

Hosté pak sice více drželi míč, nicméně pořádnou šanci už si v úvodním poločase proti urputně bránícím hráčům Excelsioru nevypracovali. Ti se naopak snažili hrozit z protiútoku, ovšem ani jejich útočné snahy se neshledaly s úspěchem.

Krátce po změně stran měl Excelsior slušnou šanci na vyrovnání. Azarkan centrem z pravé strany hřiště zachytil Goudmijnův náběh do pokutového území. A chyběly jen centimetry, aby míč protečoval za Biljowova záda.

Nakonec však podruhé v utkání jásala celá zadní tribuna, před kterou ve druhém poločase chytal domácí van Gassel. Timber v 75. minutě po rychlém přechodu do útoku vyvezl míč z poloviny hřiště a vyslal do úniku Giméneze, který si opět počínal před bránou zkušeně a přidal druhý gól v zápase.

V 80. minutě opět došlo k velkému vzruchu před Biljowovou bránu, kde po rohovém kopu nejvýše vyskočil El Yaakoubi a balón z brankové čáry pracně odkopával Hancko. V nastaveném čase pak velkou šanci neproměnil střídající Danilo, a tak Excelsior prohrál duel s městským rivalem Feyenoordem. Zůstal tedy na barážovém 16. místě, Feyenoord naopak udělal další velký krok k mistrovskému titulu, který s velkou pravděpodobností může v příštím kole slavit.

Autor: Martin Jedlička / nos.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele