základní část, 8. kolo
02.10.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Utrecht našel recept i na Excelsior a po výhře 1:0 se přiblížil k pohárovým příčkám

Utrecht se po velmi rozpačitém vstupu do nového ročníku dostal do očekávané formy a nyní díky těsnému skalpu Excelsioru získal v posledních čtyřech duelech solidních deset bodů, tabulkou Eredivisie se proto posunul na sedmé místo s dvanácti body. Naopak SBV prohrálo podruhé v řadě a celkově v tomto ročníku už popáté, momentálně tedy kleslo na jedenáctou příčku s devíti body.

Hostující favorit byl od samého začátku lepším celkem, první větší možnost si vypracoval ve 27. minutě. Po centru z pravého křídla dokázal hlavičkovat Sander van de Streek a u pravé tyče našel zcela zapomenutého Maedu, jenž však z bezprostřední blízkosti trestuhodně mířil mimo. Svěřenci trenéra Henka Frasera vsítili jediný gól tohoto nedělního zápasu přesně o čtyři minuty později, když dokázal skórovat Van de Streek.

Devětadvacetiletý záložník si v brankovém území protivníka naskočil na skvěle zahraný rohový kop Bozdoğana a prudkou hlavičkou pokořil naprosto bezmocného gólmana Van Gassela. Hosté mohli zvýšit svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou, ale kanonýr Dost selhal ve stoprocentní možnosti a tváří v tvář nevyzrál na skvělého Van Gassela. SBV chtělo srovnat ve 42. minutě, ale hlavičku zblízka ukryl ve svých rukavicích brankář Barkas.

Po změně stran se hrálo přeci jen opatrněji a po vyložených možnostech se doslova slehla zem. Excelsior mohl zahrávat pokutový kop v nastaveném čase, nicméně rozhodčí Martens neposoudil zákrok kapitána Van der Maarela na Van Duinena jako nedovolený a poté se již nic zajímavého nestalo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele