základní část, 15. kolo
08.01.2023 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Důležitou bitvu o záchranu zvládl Excelsior, jedinou branku vsítil El Yaakoubi

Groningenu hrubě nevyšla podzimní část sezóny a dobře nevstoupil ani do nového roku, jelikož v důležitém střetnutí o udržení prvoligové licence nezvládl duel na půdě velkého konkurenta z Rotterdamu a místnímu Excelsioru podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. Nově jmenovanému trenérovi Dennisovi van der Reemovi tak premiéra nevyšla a FC zůstalo na patnácté pozici s dvanácti body, SBV se posunulo na dvanáctou příčku se šestnácti body.

Nedělní dohrávka byla ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnaná a z tohoto pohledu by mu spíše slušela remíza. K prvnímu většímu nebezpečí došlo už po necelých šesti odehraných minutách, kdy po křižné přihrávce z pravé strany selhal ve stoprocentní šanci Van Bergen, jenž z bezprostřední blízkosti nepropálil skvělého brankáře Van Gassela a poté na něj nevyzrál ani při dorážce z mírného úhlu.

Od tohoto okamžiku se delší dobu nic zásadního nedělo a hra se znovu rozhýbala až po přestávce. V 53. minutě chtěl otevřít gólový účet Azarkan, nicméně jeho hlavičku z hranice brankového území zneškodnil fantastickým reflexivním zákrokem gólman Verrips. Stejný hráč opět zahrozil o pár minut později, jenomže tentokráte po úniku na pravé straně minul přízemním pokusem protější konstrukci o více než dva metry.

Rozhodující moment byl k vidění v 69. minutě. O vítězství Excelsioru rozhodl Redouan El Yaakoubi, který si u přední tyče naskočil na rohový kop Baase z levé strany a prudkou hlavičkou i s notnou dávkou štěstí přeci jen rozvlnil síť. Groningen se pak už k žádné gólové možnosti nepropracoval a kýženého vyrovnání se tedy nedočkal.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele