základní část, 22. kolo
17.02.2023 20:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Etienne Vaessen (© AFP)

Waalwijk díky skvělému závěru zlomil kouzlo Fortuny a posunul se do horní poloviny Eredivisie

Celek ze Sittardu nedokázal navázat na skvělou aktuální formu a po deseti získaných bodech ve čtyřech předchozích střetnutích prohrál, když v páteční předehrávce 22. kola neudržel vedení ve Waalwijku, a kvůli třem inkasovaným trefám v závěrečných dvaceti minutách musel skousnout porážku 1:3. V tabulce tedy klesl na desáté místo se šestadvaceti body, naopak RKC má na kontě o tři body více. A vyhouplo se na velmi solidní osmou pozici.

Hosté přitom nehráli špatně a krátce po začátku druhé půle šli do vedení, jenomže v 76. minutě bylo vyrovnáno, a pak inkasovali ještě dvakrát. První větší možnost tohoto utkání se zrodila přesně po odehrané čtvrthodině, jelikož z hranice pokutového území tvrdě vystřelil Michiel Kramer, ale mířil jen doprostřed branky do náruče připraveného brankáře Pandura. O pár minut později zahrozil na opačné straně Bistrovič, nicméně ten těsně minul levou tyč.

Přesně v polovině první půle chtěl otevřít gólový účet nesmírně aktivní Kramer, ovšem ani on neměl přesnou mušku. Fortruna se z ničeho nic dostala do vedení čtyři minuty po výměně stran. Již svou devátou ligovou trefu tohoto ročníku zaznamenal sedmatřicetiletý turecký veterán Burak Yilmaz, neboť po nahrávce Iñiga Córdoby napřáhl ze střední distance a balón usměrnil k pravé tyči. Avšak neuběhly ani další tři minuty a hra Fortuny se začala sypat.

Nejprve totiž předčasně opustil trávník španělský kouč Julio Velázquez, který za protesty proti výrokům sudího během krátké chvíle uviděl dvě žluté a následně tedy i červenou kartu. Domácí od této chvíle ožili a srovnat dokázali díky nekompromisnímu projektilu Kramera. Otočit vývoj ve svůj prospěch se jim povedlo v 86. minutě po pohotové dorážce střídajícího Julena Lobeteho k levé konstrukci. A v poslední minutě základní hrací doby pojistil jejich náskok jiný nově příchozí hráč Florian Jozefzoon okamžitou dělovkou pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele