základní část, 31. kolo
05.05.2023 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Waalwijk po dvou porážkách znovu naplno bodoval, doma s přehledem vyzrál na Volendam

Svěřencům kouče Josepha Oostinga nepochybně výrazně pomohla skutečnost, že se dostali do vedení už krátce po startu této partie. Nakonec v ní přidali další tři branky a stále živí naději na účast v evropských pohárech. Naopak Palingboeren budou mít, co dělat, aby z Eredivisie nespadli o patro níž.

Od úvodního hvizdu neuplynulo ještě ani 180 sekund, když Michiel Kramer pobídnul Yassina Oukliho, jenž to zkusil zpoza pokutového území. A dobře udělal, protože jeho střela pravačkou zapadla do levého dolního rohu brány, kterou hájí syn srbské legendy Dejana Stankoviće, a tak nepřekvapí, že je jinak kmenovým hráčem Interu Milán - 1:0.

Nicméně za necelých deset minut mohli domácí o vedení přijít, neboť třiatřicetiletý Robert Mühren orazítkoval břevno. Jenže během otevírací čtvrthodinky se osmělil Mats Seuntjens a mnoho nechybělo, aby zdvojnásobil vedení. Na opačném pólu hlavičkoval po rohovém kopu nad bránu obránce Damon Mirani.

Ve 24. minutě si poprvé na balon sáhnul na míč Etienne Vaesen, jenž lapil pokus, který jeho směrem vyslal Gaetano Oristanio. Florian Jozefzoon záhy poté zařízení taktéž minul, ovšem v době, kdy do poločasového hvizdu zbývalo deset minutek, se už dokázal prosadit, neboť dokázal vytěžit maximum z kvalitní přihrávky od Pelleho Clementa, jenž hrál vskutku dobrý zápas - 2:0.

Hned po změně stran se snažil odpovědět Benaissa Benamar, ovšem radovali se znovu hráči RKC. Rychlý protiútok střelou do levého dolního rohu totiž zakončil Mats Seuntjens - 3:0.

Jiskřičku naděje pro tým Wima Jonka vykřesal 180 sekund poté Franco Antonucci, když poslal balon zpoza šestnáctky neomylně na místo určení - 3:1. Poslední slovo měl v 88. minutě Julen Lobete, který přišel na hrací plochu jen pár desítek sekund předtím. Díky jeho čtvrtému zásahu v ročníku mohl Waalwijk dohrávat zbývající minuty v absolutní pohodě.

Autor: Tomáš Kordík / espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele